Thursday, May 24, 2012

I'm coming home

Assalamualaikum and good morning !

Today I'm very happy
I'm preparing all my stuff today
Like this song

I'm coming home
I'm coming home

Insyaallah perjalanan kami pada pukul 10 pagi ni
Gerak dengan 3 biji kereta
Konvoi la sangat =P
Anyway
Harapkan kami semua selamat sampai ke destinasi masing-masing
Kuala Lipis, here I come 


kereta dah sedia, jom balik kampung :)
Bismillahhirrahmanirrahimmmmmmm

Wednesday, May 23, 2012

Deman exam berakhir, holiday bermula ^__^

Assalamualaikum

''Allah berikan kita kesusahan supaya kita berusaha menghadapi kesusahan yang diberikan itu. Tapi Allah juga beri kita kesenangan yang boleh kita nikmati kemudian hari.- Nina (2012)''

Berakhirnya kertas PJM3116 tepat pukul 11.00 pagi tadi berakhir sudah semester 7 buat rakan-rakan sealiran iaitu PISMP JAN 2009.


Alhamdulillah. Saya rasa dalam banyak-banyak soaln yang saya temui semester ini. Solan PJM3116 lebih mudah berbanding EDU3107 dan PJM3117
Walau apa yang berlaku. Well done ! Everything gone well. Hope my result will be okay too. Insyaallah.

Walau susah macam mana sekalipun, kena fill in the blank jugak la.


Okay, habis sudah cerita pasal exam. 
WOhoo ! dah nampak sign board school holiday.
As a student IPG KKB, kalau budak-budak sekolah cuti, guru pelatih mesti cuti juga.
By the way, we all cuti more than school holiday la. 
3 weeks staying at home.
Home ke? Yup ! May be.

Tapi kan...
tapi kan...
Sepanjang cuti ni, banyak sangat invitation for wedding ceremony la

For those yang nak naik pelamin, yang nak lafaz akad nikah, yang nak naik pelamin
Tahniah okay !
Semoga bercinta sampai syurga, smeoga bercinta ke akhir hayat. Semoga majlis yang akan berlangsung berjalan dengan baik.
Barakah buat semua bakal penganti ^___^


Sunday, May 20, 2012

NO couple before NIKAH ?

i'm hoping something like this
before this i think love is the best things
but, now i know something true and more perfect then 
insyaallah...

♥ Jarak paling JAUH antara diriku & dirinya adalah saat dia diHADAPANKU tapi dia
BUKAN MILIKKU..

♥ Jarak yg PALING DEKAT antara diriku & dirinya adalah saat dia menjadi yang HALAL untukku..

♥ Dan HAL yang dapat MENYATUKANNYA adalah CINTA karena Allah dalam IKATAN PERNIKAHAN yang INDAH & DIREDHAI olehNYA..

♥ Tunggu Sampai HALAL dulu lah ya?? (^_^



copy and paste from : Seandainya Kau catatkan dia milikku, satukanlah hatinya dgn hatiku

Seandainya Kau catatkan dia milikku, satukanlah hatinya dgn hatiku





jika kamu memancing ikan...
setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu...
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia semua ke dalam air begitu saja...
Kerana ia akan SAKIT oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan
mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga...

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU,
hendaklah kamu MENJAGA hatinya...
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja...
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu,
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu...

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh... cukuplah sekadar keperluanmu...
Apabila sekali ia retak... tentu sukar untuk kamu menambalnya semula...
Akhirnya ia dibuang...

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya,
mungkin ia masih dapat dipergunakan lagi...
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya...
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan
janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa...
Anggaplah dia manusia biasa.
Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN,
bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya...
Akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan, jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi,
yang kamu pasti baik untuk dirimu...
Mengenyangkan - Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..??
Terlalu ingin mengejar kelazatan... KELAK.. Nasi itu akan basi dan
kamu tidak boleh memakannya... Lalu kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan,
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU.. MENGASIHIMU...
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain..??
Terlalu mengejar kesempurnaan... KELAK.. Kamu akan KEHILANGANNYA
apabila dia menjadi milik orang lain... Lalu kamu juga yang akan MENYESAL :')

p/s : usah mencari JODOH yang terlalu SEMPURNA




Credit to :  Seandainya Kau catatkan dia milikku, satukanlah hatinya dgn hatiku