Tuesday, November 20, 2012

White-room photo session with PJ ELITE





Photographed by FMPhotography
Call/Whatsapp/SMS : +6014-5072408 / +6019-2418877



Glorious Night " A Moment To Remember'

Tahun akhir kami bergelar pelajar Program ISMP 
Intake Jan 2009 akan menggamit memori
PISMP Cohor 3 and Marjon Cohort 1 IPGKKB
16 Julai 2007-5 November 2012

Lima tahun bukan satu jarak masa yang dekat
Lima tahun kita bersama
Lima tahun kita meredah segala dugaan
Macam-macam berlaku dalam tempoh lima tahun pengajian
Andai Alllah mengizinkan berilah kami kesempatan untuk mendidik anak bangsa
Agar menjadi manusia berguna kemudian hari

Elite on stage

Moment with Miss Foo

our table with our HERO

p/s : thanks everyone for this moment. never neglected to know all of u. Just like the theme GLORIOUS NIGHT. Glamour bakal-II cikgu ni. Hope u all semua akan jadi guru yang terbaik =)




Kinabalu telah kami tawan =)

We start our journey with train on 10 October 2012 
Habbib, Hilmi, Din, Faris, Umi, Wan, Bi and me. 

When we arrived at terminal on 11 October 2012, just take lunch and heading to LCCT by bus

Our flight around 5 pm


| everyone can fly |


So, we need to stay there before that

| yes ! I'm leaving |

| I will come back |

When arrived at KK, we stayed at Api-api Centre
Just stay there before we climb Mount of Kinabalu on 12 October 2012
Thanks GOD ! while I'm landed at KK, I think my ear not working 100%
Like I'm deaf !
What we called it? Telinga berdengung?
hahahah~~~
When I'm talking with my friend, I have to say WHAT anytime while they ask something to me.

just spent for relaxation at our apartment and take our dinner only

Early in the morning wake up and solah 
prepared everything in my luggage and carry beg for climbing

So, we arrived at Kinabalu Park around 11 am to climb up there
We reach at Timpohon Gate at 10.50 a.m and get ready to climb even rainy
So, officially we start our journey on 11 am
| jom mendaki |

| losyen mujarab menemani kami |

| take a rest before continue our journey. breath in and out |

| snap a picture |

| Laban Rata, reach there around 3.45 p.m and  we works as a team. Congratulation |

Lunch+dinner = soru
Even the weather and water is really cold, I take a bath.
Then after solah we sleep at 6.00 p.m before waiting for 2.00 a.m and take our supper
Then, we start our journey to Low's Peak around 2.45 a.m
Yes ! I reach there around 5.15 a.m
Alhamdulillah !
|syukur Ya Allah ! |

|anak pahang versi lipis+muadzam shah+pekan |

| anak kelantan. TRW ter |

| anak JOhor |

| anak jati Johor |








Rentetan Oktober - projek akhir 'sports injury'

Eh ! Final year pun ada kena buat projek jugak ke?
siapa kata tak ada? inilah contohnya.
Projek akhir ni just adakan lawatan ke beberapa tempat
Biasalah, mesti berkait dengan subjek yang dipelajari bagi sem ni.







Pada 2 Oktober 2012, saya dan rakan-rakan berkumpul di perkarangan tempat parking bas pada pukul 9.00 malam.  Walau bagaimanapun, kami bergerak pada pukul 9.30 malam setelah semua urusan selesai. Pensyarah pengiring kami ialah Encik Wan Azmanan bin Wan Yusoff selaku pensyarah subjek atau pensyarah penasihat dan Tuan Haji Aziz bin Jaafar selaku Ketua Jabatan Pendidikan Jasmani dan Kesihatan.  Seterusnya, perjalanan diteruskan ke Kuala Lumpur dan berhenti makan di kawasan Ketereh. Kami tiba di Masjid Negara sekitar pukul 7.15 pagi. Kami berhenti mandi dan sarapan pagi di Masjid Negara.  Kemudian, kami meneruskan perjalanan untuk memulakan program kami di Institut Sukan Negara yang terletak di Bukit Jalil.  Kami melawat bahagian Exercise Physiology Centre, Conditioning Centre, Sports Physiology Centre dan Sports Biomechanics Centre.  Kami telah di bawa melawat ke tempat-tempat berikut diiringi oleh Cik Asnidar Nor Abdul Rahim dan Cik Normila Ismail dari Unit Komunikasi Korporat.  Saya dapat melihat atlet-atlet menjalani latihan di gym seperti Noraseela atlet lari berpagar wanita dan Wong Chun Han, atlet badminton Malaysia serta atlet karate sedang melakukan latihan di gym. Kemudian, kami pergi ke bahagian biomekanik dan melihat tempat membuat analisis berkenaan pergerakan atlet. Peralatan yang digunakan memerlukan kos yang tinggi.  Kemudian, kami ke bahagian fisioterapi, saya dapat melihat bilik melakukan latihan fisoterapi, terapi ais dilakukan menggunakan ais dan terapi air.  Lawatan berakhir sekitar pukul 11.15 pagi. 
Seterusnya, perjalanan diteruskan ke Institut Pendidikan Guru Kampus Teknik untuk check in penginapan.  Sebelum itu, singgah dahulu untuk makan tengahari di kedai berdekatan.  Saya dan rakan perlu menunggu sehingga pukul 3.00 petang di dalam bas sebelum masuk ke asrama.  Kemudian, pada waktu petang hanya berehat di bilik. Pada sebelah malam, keluar untuk makan dan bersiar-siar di Mid Valley.  Pulang ke asrama sekitar 12.00 malam. 
 Pada 3 Oktober 2012, destinasi seterusnya ialah Majlis Sukan Negara pada sebelah pagi.  Saya bersarapan di perkarangan Medan Selera Kompleks Sukan Bukit Jalil.  Seterusnya kami mengadakan lawatan di sekitar Majlis Sukan Negara dari 9.00 pagi hingga 12.30 tengahari.  Saya telah pergi ke venue latihan sepak takraw, memanah, olahraga, kafe atlet, angkat berat, menembak dan gimnastik.  Terdapat beberapa atlet sedang menjalankan latihan sepanjang lawatan di Majlis Sukan Negara.  Saya juga sempat beramah mesra bersama peserta memanah iaitu Syafiqah yang masih berusia 19 tahun.
Selepas itu, kami bergerak ke Muzium Anatomi Universiti Kebangsaan Malaysia di kawasan Chow Kit.  Kami dijemput ke dewan sekitar pukul 2.00 petang. Di muzium tersebut, saya dan rakan tidak dibenarkan mengambil gambar kerana bahan yang dipamerkan dalam muzium tersebut merupakan rangka manusia, tubuh badan manusia yang telah diawet secara basah dan kering. Telah diletakkan silicon dan sebagainya.  Saya dapat melihat struktur tubuh badan manusia satu persatu dan apa yang menjadi satu pengalaman baru buat saya ialah saya telah memang mayar yang sudah diawet dengan tangan saya sendiri.  Itu merupakan pengalaman berharga dan datang hanya sekali.  Setelah setelah program di Muzium Anatomi, kami terus bersiap sedia untuk bersiar-siar.
                                  
            Pada 5 oktober 2012, saya dan rakan-rakan bergerak pulang ke kampus semula pada pukul 10.00 pagi.  Sebelum bergerak pulang, saya dan rakan-rakan memastikan kebersihan bilik yang didiami bersih dan tiada barang yang tertinggal.  Rombongan kami berhenti makan di Daerah Raub, Pahang dan solat di masjid di sana sebelum meneruskan perjalanan. Kami tiba di perkarangan Institut Pendidikan Guru Kampus Kota Bharu pada pukul 9.00 malam. 




Thursday, November 1, 2012

Rentetan Oktober - seminar kajian tindakan

Alhamdulillah syukur ! 
Pada 2 Oktober telah berlangsung seminar kajian tindakan bagi PJ ELITE
bertempat di Dewan MGU, Hotel Firdaus
Majlis berjalan dengan lancar
Walau bagaimanapun perjalanan majlis di dewan 2 berjalan pantas 
dan di dewan 1 agak lambat kerana delay
banyak sangat yang ditanya oleh penilai kepada pembentang
Patutlah delay -____-
para pembentang, penonton dicampur darab bahagi ada junior pj fighter and guru2 pgsr

focus everyone !

shafiq, hilmi and me

i like this scene. nice babe !

girls pj elite =)






Tuesday, September 11, 2012

Al-fatihah buat allayarham Haji Nata

''Kun faya kun ''
Allah telah berkata, jadilah, maka jadilah ia.

Beberapa hari yang lepas, seorang pensyarah di Institut Pendidikan Guru Kampus Kota Bharu
iaitu
Tuan Haji Mohd Nata telah dimasukkan ke ICU kerana serangan strok
.
.
.
Malam tadi ketika keramaian membuat sambutan hari raya peringkat jabatan Pendidikan Jasmani
Kami dikejutkan dengan berita :

'' Assalamualaikum para pensyarah dan rakan-rakan sekalian, baru 5 minit yang lalu Tuan Haji Nata telah kembali kepada-Nya. Marilah sama-sama kita sedekahkan Al-fatihah buat sejenak." Kata Amirulhadi.

Marilah sama-sama sahabat-sahabat blogger yang budiman, sesiapa yang menjengan ke blog saya. Tolonglah sedekahkan Al-fatihah buat allayarham.
Beliau seorang pendidik yang baik, berusaha meningkatkan taraf pendidikan orang asli di pedalaman.
Beliau orang yang banyak ilmu.
Masihkan ada seorang pendidik yang akan berusaha seperti beliau?

Semoga roh arwah dicucuri rahmat.

-Al-fatihah-


tidak habis saya mengupdate blog ini, satu lagi berita kematian saya perolehi dari junior saya
Ayahnya Fatim telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi
Beliau sama-sama di wad ICu berdekatan arwah Tuan Haji Nata.
Semoga roh arwah dicucuri rahmat. Al-fatihah
sabarlah dik Fatim, akak merasa kehilangan ayahanda tersayang
Jika anda ketahui arwah ayah memang terlantar sakit agak memedihkan kerana kita melihat penderitaannya
Tapi bagi akak, arwah papa akak yang meninggal buka menghidapi penyakit
sungguh terkejut dengan berita kematiannya
Tabahlah wahai adikku, semoga Allah melindungimu walau apa pun yang terjadi
Allah sentiasa ada buat kita
Menjadi anak sulung memang perit. 
Semoga dik Fatim tabahkan hati.
Wallahualam.


Monday, September 10, 2012

About october

Hey ! hey ! hey ! 
 next month my timetable full of activities
 2nd of October 2012 start with viva at Majlis Guru Ugama, Kota Bharu
Hope everything will come smoothly

2nd of October 2012 at 8 pm, my class went to Kuala Lumpur for sports injury project
3 days there. Program at Institut Sukan Negara, Majlis Sukan Negara and Muzium Anatomi HUKM
for the last day there, would like to make a interaction with student Physical Education at Institut Pendidikan Guru Kampus Ilmu Khas
I will be there from 2-5th of October 2012

Then, settle up with action research on 10th of October 2012
Full AR and need to put the cover on it.

After going back from KL, really busy to submit the Sports Injury assignment
Then, 12th of October 2012 flight to Kota Kinabalu
May be spent 5 days at Sabah
Insyaallah

After back from there, on 19th of October 2012 dinner batch PISMP Jan 2009

Then, will continue with KISSM around 20 something. I forgot the date. It's such a busy month for me.
huh ! But this busy months will end with succesfull things. Wallah !!!

Thursday, September 6, 2012

Raya di IPG KKB

Hye ! Hye ! Bye ! Bye ! 
Ops ! Don't forget to say Assalamualaikum everyone !

5th of September 2012
Eid celebration at Ipg Kampus Kota Bharu
Just snap a few picture only from my phone
Last celebration at campus will be a last moment celebration there
Ok guys ! not my boyfriend okay. This is my brother. We are twin. hehe~~
Not like a biological brother. 
But, he always beside me when I have any problem or what ever. Thanks bro for your kindness. 
Really appreciate it =)
Hope my twin will get married before me. hik3x. Then, he will come to my marriage with Cik Elly.
Okay my twin? 

Friends. Lot's of memories written. Thanks for a wonderful life here. Being a good friend for me. Sometime, we fight for few things. But we still friend until now. 
Who will get married?
Wan, Bi or Cik Umai?
Guesssing....

Fatin and Fida. Capital 'F'
Nothing to say, I lost my idea.
But, both of you always my BFF.
Hope you guys will patient will my attitude.
Sometime, hard to catch. Because I have a good or bad mood. 
Fatin just engaged with her beloved Sayuti.
Sorry, I can't attend you e-day my dear friend. 
For your wedding, Insyaallah I will.
Fida, of you want to get married, don't forget to tell me. 
hihihi~~


 | p/s : okay, a few picture only. |

Saturday, September 1, 2012

Raya 2012 ^___^

Assalamualaikum and salam sejahtera guys !
What do you wear for Hari Raya?
Of course gorgeous, macho, handsome, cute, what ever la kan =P

Inilah raya pertama saya, tahun ni tak sempat nak smebahyang raya
Kalau balik kampung satu lagi mmenag sempat pergi sembahyang raya
Bila duduk kat Sg Koyan tak sempat sebab semua benda nak kena uruskan
 Tapi kerja saya memang mengemas rumah sagaja la

Orange is the theme of the day
adik, de, hani and me

This is cousins, aunt, mum, siblings and me

ateh, hani and me again

ni la baby ngan fav cousin dia

2nd syawal
just beraya rumah saudara-mara sebelah arwah, adik-beradik arwah
kawan mama and arwah kat Kechau
anak bongsu kawan mama meninggal dunia sebulan sebelum raya

still use the same theme, orange. for me la.

this is alia with her cousin (alia maisara) and niece (qaseh irsarlina)

3rd syawal 
spent time with family
bbq time at teratak bonda, Sg. Koyan 1

sangat syok bila ber'bbq' dengan family
bbq kambing and lembu
bbq ayam 

4th syawal
attend e-day my schoolmate and open house with primary school friend
e-day shafa and zaki
a few of with my primary school friend.

5th syawal
open house Rumah Cik Qoma

open house rumah Cik Keah

6th syawal
along and her son
spent time raya keenam bawak mama beraya even saya tak berapa sihat

7th syawal
wedding kak ana and wahab
congratulation sis, hope till jannah

open house rumah Ijan, Quaters Polis Raub
sanggup redah jem kar Raub demimu Ijan. hihihi


Okay ! Enough untuk beraya di kampung dan 7 hari berturut-turut beraya. 
Sakan betul ! 

Salam aidilfitri, maaf zahir dan batin buat semua ^___^