Tuesday, August 23, 2011

sayang korang !

there is something abOut hOpe
what is yOur hOpe?
ask yOurself
i hOpe tO see us like this again
this is my hOpe
miss the mOment
miss the relatiOnship
it is abOut us Only

big fasa 1 semester 1
why I'm lOoke very chubby and burn?
ishk3x

this pic taken masa sambutan hari kebangsaan. ni kat putrajaya ni. tunggu berbuka puasa.

masa ni encik zainOl yangs nap pic nie. ok, not bad. buat kenangan kami bersama menjadi urusetia. nak jaga budak2 junior la katakan !

ops, my pic masa ni memang baru balik dari berlayar ngan KLD Tunas Samudera. memang burn habis la. take time jugak nak putih !
girls, i want tO see again this mOment
i miss it damn much !
our smile befOre
this wOrk is our pjOject right?
we done very well.
we work together
we planned to celebrate their birthday


ok, this only abOut my 1st hOpe tOday !
my dear, thanks 4 being my friend.
when, i know two of you.
i meet my BFF
forever and ever
hope, this relationship will continue after we have our life outside =)
love u all.

dedicated to nora sarayena and fara atien









Dugaan Ramadhan.

Ya Allah
bila I balik dari sekOlah, just take a rest kejap
then pergi ke maktab
jumpa lecturer pembimbing kejap
befOre pergi tu cik dah bagitahu
anak dua Orang budak sekOlah mati sebab accident
kena langgar lari pulak tu
dugaan betul bulan2 puasa ni
dengar kata la, kedua-duanya adik beradik
sOrang lelaki and sOrang pempuan
macam mana la parents dia nak terima hakikat ni
kehilangan dua beradik sekaligus
semOga Allah memberikan kekuatan kepada keluarga mangsa
Al-Fatihah.

Wednesday, August 17, 2011

dedicated for someone i love


aku tak tahu apa yang ku rasakan
dalam hatiku saat pertama kali
lihat dirimu, melihatmu
seluruh tubuhku terpaku dan membisu


detak jantungku berdebar tak menentu
sepertinya aku tak ingin berlalu
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

ku berikan cintaku juga sayangku
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku

saat ku tahu kau akan pergi jauh
izinkan aku tuk selalu menantimu
untuk katakan ku ingin dirimu (ingin dirimu)

agar kau tahu betapa ku terlalu
mencintaimu aku akan menunggu
hingga dirimu kembali untukku

repeat reff
tolonglah aku bagaimana diriku
ungkapkan itu rasa yang membelenggu
dalam hatiku ku cinta padamu

repeat reff
berikan cintamu juga sayangmu
percaya padaku ku kan menjagamu
hingga waktu menjemputku



p/s : percaya padaku.....




Sunday, August 14, 2011

wO ai Ni

entry kali ni i nak cerita pasal lOve
macam lagu KRU pulak
tajuk lagu tu-----> 3 kata
i lOve yOu, wO ai ni, saragheO, akU cinta padamu


wO ai ni
i Love u
aku cinta padamu
.
.
.
tu la kata2 keramat sang pungguk kepada sang bulan
hihihi
...
...
nak cerita sikit
semenjak dua menjak ni
ada la beberapa Orang nak buat jadi menantu, bakal adik ipar la
ishk3x
entah la, dah sekian lama xbercinta ni
rasa teruja jugak nak bercinta
tapi, pengalaman lalu yang mengajar diri ni tak mudah nak ungkap kata cinta
susah jugak tu
...
...
urm, dalam umur sekarang ni
ramau jugak cikgu2,rakan2 tak percaya yang i ni xbercinta buat masa sekarang
mungkin jika ada jOdOh ada la
menaruh hati pada yang tak sudi
hanya tersemat kat dalam hati je
dikurung sekadar menyepikan hasrat hati
.
.
aduh ! bermadah sikit2
biarlah
jika cinta itu ada buat diri I
alhamdulillah
sekarang, biar ia kOsONg tidak berisi
masa yang dapat menentukannya
sampaikan ada hOusemate I suruh i cOuple dgn senIor I
I tak mahu
kalu I rasa mahu, dari dulu I sapu
itulah, perasaan ni sukar nak menipu juga
bila tiba masa
cinta itu akan hadir


diari hari ini !

apa ye tajuk netry kali ni?
 i pun tak tahu nak lerak tajuk apa
asalnya tadi dah tak ada mOod nak update
tetiba berminat pulak nak menulis ni
...
...
situasi : di sekolah

hari ni i diberi tugas untuk menjaga kelas exam
jadi pegawas peperiksaan la pulak ye
yang i ken ajaga ni dua kelas
dua2 kelas yang i jaga memang kelas hujung
before mereka nak jawab exam i ada la bagi sikit klu
tapi sukar jugak mereka ni nak faham
at least i dah bantu sikit2
lagipun masa jaga Tahun 5 tadi mereka exam paper penulisan
lepas rehat pula i kena jaga waktu math paper 2
i try jugak bagi klu
ada yang menjawab sOalan
ada yang tidur
ada yang tak jawab langsung
yang i gelakkan sOrang student ni
i bOleh gelakkan apa yang dia tulis dalam kertas exam tu
dalam beberapa sOalan yang terakhir
dia tak dapat nak menjawab sOalan yang diberikan
jadi dia just tulis
.
.
.
'cikgu, saya tak reti jawab. saya minta maaf cikgu.'
.
.
.
saya gelak je la
dah dia pun tak tahu nak jawab apa
perkara tersebut membuatkan i ingat kisah2 sekOlah rendah dulu
i macam tu jugak ke?
alhamdulillah, xada la seteruk macam tu
...
...
situasi : di rumah

balik sekOlah
kepala dah pening tahap cipan
tak larat sangat
after sOlat zuhur
memang terbOngkang terus la
sampai pukul 5 lebih
tapi dalam jangka masa i tidO tu
beberapa kali i terjaga 
sedar2, hOusemate i masuk bilik hantar barang
huhuhu
....
....
situasi : outing fOr berbuka puasa

sO, lepas i bangun tidur
i bersihkan diri and sOlat la
then, keluar bersama hOusemate I a.k.a gelarannya ialah gadis zaman batu
sO, nak cari kek sebenarnya
sebab nak celebrate befday bOy time berbuka nanti
rancang strategi
i kena belikan kek tu
si gadis zaman batu kena layan befday boy agar tak syak
ok, missiOn cOmplere
sebab siap seludup kek masuk dalam kete
....
....
situasi : restOran calantana

hari ni we Olls 9 orang berbuka di restOran calantara
restOran baru la jugak
bersama big boss a.k.a pemilik kedai tersebut iaitu mOsh azim
we enJoy the meal there

....
....
situasi : mydin mall

after berbuka puasa, gerak ke mydin mall
need tO buy a few stuft fOr my bbm
thats all

....
....

situasi : cafe ipg

then, gerak ke kampus pulak
ada meeting ngan crew PJ Elite
abOur an hour
banyak perkara yang dibincangkan
trip to the east a.k.a Gunung Jerai, projek PSK (anak angkat)
then, disscuss tetang majlis berbuka puasa rumah Our tutOr
then, discuss abOut
then, disscuss tentang PJ suaian
banyak perkara dah setel
setel dalam perbincangan je la
alhamdulillah

....
....
situasi : makan colek di cherang 

lepas habis meeting, terus gerak nak cari super
hahaha
super la sangat
pergi makan colek je di cherang
pukul 12 lebih dah ada kat rumah

....
....
ini je la apa yang i lalui dalam sehari ni
esOk macam mana?




Friday, August 12, 2011

that should be me

hye....hye....hye...
hellO guys, tetiba i berminat nak dengar baOut this sOng
''that should be me''

let's sing this sOng with me

Ouuuuuuu
ouuuuuuuu

Everybody's laughing in my mind,
Rumors spreading 'bout this other guy,
Do you do what you did when you
did with me?
Does he love you the way I can?
Did you forget all the plans
that you made with me?
'cause baby I didn't!


That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me

Ouuuuuuu
ouuuuuuuu

That should be me,
Yeah,
You said you needed a little time
For my mistakes,
It's funny how you used that time
To have me replaced,
Did you think that I wouldn't see you out at the movies
Whatcha doin' to me,
You're takin' him where we used to go,
Now if you're tryin' to break my
http://www.elyricsworld.com/that_should_be_me_lyrics_justin_bieber.html
heart,
It's working 'cause you know that,...

Chorus:

That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me,
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me ,




Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me

I need to know should I fight
For our love for this long
It's getting harder to shield
This pain in my heart!!!

Chorus:
That should be me,
Holdin' your hand,
That should be me,
Makin' you laugh,
That should be me,
This is so sad,
That should be me,
That should be me,
That should be me,
Feelin' your kiss,
That should be me,
Buyin' you gifts,
This is so wrong,
I can't go on,
Till you believe that,
That should be me,
Holding your hand,
That should be me,
Oh i makin you laugh, oh Baby,
That should be me,
(that should be me givin you flowers)
That should be me,
Talking by hours,that should be me, that should be me,
that should be me

Never should've let you go,!
I never should've let you go,!
That should be me!! <3
Never should've let you go
That should be me!!<3



_________________________
I have added cool emoticons to this message.
To see them go to http://x.exps.me?bdb2fc9b36943133fcb591fdbf52eafc

Friday, August 5, 2011

syurga rumah tangga

Syurga rumahtangga itu fitrah hati
Naluri semulajadi yang pinta diisi
Kerananya jejaka rela menjadi suami
Kerananya perawan rela menjadi isteri
Masing-masing dengan harapan
Agar rumahtangga membawa kebahagiaan

Matlamat yang satu tapi jalannya berliku
Destinasinya sama tapi kaedahnya berbeza
Lalu bermacamlah jalan ke sana
Ada yang mengatakan

Bahagia itu pada harta
Diukir dari intan permata
( Gah , suamiku seorang jutawan)

tidak kurang merasakan
bahagia itu pada rupa..
Ditempa oleh wajah rupawan
( Wah, isteriku seorang celeberity)

ramai juga yang merasakan
bahagia itu pada kuasa
dituai oleh pangkat dan jawatan
( Wah, suamiku seorang negarawan)

pelbagai jalan menimbulkan dilema
mencari yang benar mempelai tersasar
kalaulah bahagia itu pada harta
kalaulah bahagia itu pada nama
kalaulah bahagia itu pada rupa
kalaulah bahagia itu pada kuasa
kenapa Charles dan Diana berpisah
kenapa Elvis dan Priscilla berpecah
kenapa Onassis dan Jackie bertelagah.

Bahagia itu dari dalam hati
Kesannya zahir rupanya maknawi
Terpendam bagai permata dalam hati
Terbenam bagai mutiara disalut nurani

Bahagia itu pada HATI
Bertakhta di kerajaan diri
Bahagia itu pada JIWA
Mahkota di singgahsana rasa
Bahagia itu KESABARAN
Bila susah tak gelisah
Bila miskin tak pemarah 
Bila gagal tidak resah

erk !

alamak, ini raya cik ngah kena sedia duit raya ke?
lau cik ngah bagi pun
yang kecik2 je la
zara, durrani, aryan
tak lupa buat damia and dhabith
bankrup la cik ngah gini !
tak pelah, demi anak sepupu ku...
bukan anak kupu2

tu pun kalau they all balik ok !
hahaha

macam nak ugut je
sebenar tak sabar nak jadi aunt
wife alOng tengah pregnant
huhuhu
tnggu anak kak lOng baru best !
dah lama tak ada budak kecik kat umah
...
...


Thursday, August 4, 2011

sy syg twin sy :)

hurm
nak bercerita pasal twin sy ni
bukan twin yang lahir dari satu ibu atau bapa
since he and me knOw each Other
since we called that we are twin
yOu and me
always be a twin fOrever
thanks God that what yOu gave me a gOod brother like him !
alhamdulillah
....
....
i am prOud of yOu
yOu are a gOod  brother, yOu are a mOther and father to yOur elder brOther
before u finish yOur study, you become an orphaned
...
...
this pic taken when we are still fOudatiOn
 :: 2008 ::

p/s : we are nOt couple, we are twin

he : 4th marchc1989 at 5.00 am
I : 4th march 1989 at 7.00 am


ops : im use broken english ? help me to improve ok !



jangan bercinta waktu muda !

teringat kisah lama
masa tengah relief kelas hari ni
just berbual2 kOsong je dengan anak murid
satu masa je pun
...
...
anak murid : cikgu nak tahu tak, ada sOrang budak ni dia bercinta dengan si A ni. Dia anak cikgu disiplin. cikgu tu panggil dia menantu.
I : ermmmm
anak murid : tapi sebenarnya dia suka kat si B ni.
...
bla...bla...bla..bla...bla
banyak lagi yang dibualkan
....
so, as a cOnclusiOn
aku say sOmething kat anak2 muridku hari ni..
hehehe
...
 ''awak semua tak payah nak cOuple2 la waktu macam ni, nanti dah besar2 tak ada cOuple macam cikgu ! hahaha... nak cOuple lepas kahwin je la...belajar dulu. ''
...
... 
erk ! I tell them like that?
dont believe laaaa
what ever..
tapi memang betul pun.
dulu time skol memang rak bercinta, cOuple
nOw- nOthing abOut love
lovemy family,  myself, my study, my profesiOn and my heart and ....

Wednesday, August 3, 2011

be my daughter in law !

aduhai
tajuk memang tak boleh bla la
i teringat cerita kat skOlah la pulak
situasi kat sekOlah
...
...
cikgu A : mesej dgn pak we ke?
cikgu prak 1 : mesej ngan saim jah !
cikgu A : tak kan muda2 macam ni tak ada pak we.
cikgu prak 1 : betul la
cikgu prak 2 : betul la, tak ada lagi.
cikgu A : dua2 jadi menantu saya je la. ada saya lelaki ada 6 orang. perempuan 2.
cikgu prak 2 : oh ! 8 orang semua sekali. 

...
...

hurm, kalau dah jOdOh tak akan ke mana
tapi jodoh kalau tak diicari? 
macam mana?