Thursday, July 28, 2011

i am so happy friend :)

i like when we can laugh like before
i like when we sit at the same table
i like when we eat together
i like when we talk together
i like the way we hug each others
now i can see it again
hope this friendship till end
atin, cik dah, wan, kak nomi, umi and b.
love u all :)

Saturday, July 23, 2011

formspring.me

Ask me anything http://formspring.me/ernanina

yes ! dapat bersama miO

dapat jugak i bersama dengan mio
so sweet la
jatuh cinta dengan miO la
hehehe
who is miO???
....
....
jeng..jeng..jeng


so, i dapat ronda2 dengan mio
hehehe
its just about a motorcycle
sweet sangat
i dah jatuh hati kat mio la


tu la mio
sweet tak???
hehehe






bibik ku masih dara !

fuh
tajuk macam hot
i nak cerita sikit ni
bila i pergi rumah member i ni
nak cerita sikit pasal sOrang bibik kat umah my fren ni
fuh...memang agak kurang ajar sikit la
bila suruh buat sOmething
ada je nak bantah
memang berani la
'we all semua gelarkan bibik hantu'
menyeramkan je muka
dah la tak reti masak
urm, buat kerja pun malas la jugak
kalau buat kerja acuh tak acuh je
kalau iron baju, macam tak iron
tak kemas langsung !
....
....
yang best pulak
memer i si fida tu bOleh bertemu ramah ngan bibik tu
adoyai!!!
cakap punya cakap sama itu bibik

''aku masih dara lagi. dulu aku pernah kecewa sama. sampai sekarang aku enggak mahu kawen lagi !''

thats why la i tulis tajuk ni tentang 'bibik ku masih dara''

umur dah 50++ kalau lak silap la
i pun tak tahu detail sangat

tak pernah i jumpa situasi bila seorang pembantu rumah boleh bersikap kurang ajar
susah gini kalau nak cari maid
so, pandai2 la sapa2 nak cari maid tu ye !
hehe

1st try buat macaroon :)

hahaha
1st try i buat macaroon
apa jadi ni???
kesimpulannya tak berapa nak jadi la
i have to try another time la nampaknya

---> erk, leper semacm je kan!

---->macam2 corak ada :)

----> tengah bakar

tu je la...bila dah siap lupa pulak nak snap pic !
oven terlalu panas
so, macaron tu merekah sikit
and pada i resepi yang i guna tu terlalu manis la
so, after this nak kurangkan gual aising la
nanti tak pasal2 kena kencing manis pulak
wink...wink !


Friday, July 22, 2011

bulan kumpul tudung !

wOhooo
this mOnth aku collect tudung saje
tudung raya dah siap beli..hahaha
dah berapa habis beli tudung
ni nak tambah shawl pulak
lama tak pakai shawl la
beli tudung je dah 300+++
wa.....banyaknya duit abis beli tudung
so, baju raya mama la belikan ye !
mana tidaknya
when my friend nak beli 3 for rm120

''na, ko amik dua. aku amik satu ! "

okay je la !

then, kalau nak beli lagu 4 for rm100

''na, ko amik dua, aku amik dua. "

aku balun lagi dua helai
hihihi
seronok jugak shopping tudung ni
duit habis, tapi puas hati la
butik ariani kubang kerian and kuala teregganu
lain kali aku rasa boleh beli lagi :)
hehe


Sunday, July 17, 2011

cOngratulatiOn !

wOw ! xsangka betul la
my classmate dah engaged la pulak
melepas i !!!
ok guys, just jOke
i keep it a secret
biar u sendiri tell them la
susah jugak la i nak trust yOur statement tadi
well, it from yOur mOuth ok
so, i can trust what yOu tell me a hour ago
hOpe kekal hingga ke jinjang pelamin hendaknya
sO sweet, kalau betul jOdOh 2 tu
amin ! i tOlong dOakan je
jangan i yang kena tipu ngan statement u tu..hehe


Saturday, July 16, 2011

4 years :)

nOw i can smile :)
tOday, i celebrate the day that i enter this campus
16th July 2011
its happening 4 years ago
when i follow my step into this campus, what should i do?
now everything was clear
i want to be a teacher
teacher to be
pray for me guys
hope everything success
....
....
tentang 4 tahun yang berlalu ni 
macam2 yang i lalui
ada suka, ada duka
tapi
itu semua adalah kenangan, peringatan, pengajaran, ikhtibar
jadikan semua tu perkara yang pelru diingati
....
....
happy 4th anniversary to student Pismp Sem 6 IPG
have a nice day
1 and half years to go
good luck teachers to be !



Wednesday, July 13, 2011

saya tercari-cari

saya tidak mencari yang sempurna
saya mencari teman di hati
saya mencari teman di kala sunyi
saya mencari teman yang abadi
saya mencari teman yang sejati
saya mencari teman berkongsi cerita dalam hati
saya mencari teman berkongsi perasaan ini
saya mencari teman untuk berdoa bagi diri ini
saya mencari teman di hari tua


saya mencari teman untuk berbicara
saya mencari teman untuk bercerita
saya mencari teman untuk menangis
saya mencari teman untuk bersandar
saya mencari teman untukbertukar cerita




sabar itu !

yup !
since practicum ni i malas nak update blOg

even tak banyak kerja, tapi buzy buat rph je
kenapa sukar nak contrOl kelas ea?
telah la kalau student ni jenis yang nakal
kat kepala diOrang just bOla, bOla and bOla je
what shOuld i dO?
hOw to manage it?
rasanya apa yang i belajar masa buat pedagOgi tu tak berbalOi je
teruk sangat ke ha?
penat nak marah2
penat nak tengking2
penat nak rOtan2 budak2 ni
kenapa susah sangat nak dengar cakap !
makin lama, getting worse la pulak
makin tak dengar cakap
tanya jugak pendapat cikgu2 lain
hOw?
urm, biasalah...pj = main bOla
macam mana student nak adjust semula ye?
apa methOd kena pakai?
apa kaedah penyelesaian yang bOleh diguna?
hOhoho...bOleh buat tajuk jurnal minggu ni
kawalan kelas !
hancus rasa+nak nanges je
kena denda budak2?
kena buat apa?
any suggestIon
karang kalau buat kejam2 dapat tittle cikgu nak dera anak murid pulak
tapi macam mana la nak kawal kalau perangai mengalahkan apa je
baru darjah 2, 'gedebe serO' ntah betul entah idak i guna ayat tuh
hantam saja ok !
tahap kesabaran i kadang kala bila sering diuji, nanti kemingkinan bertambah teruk lagi
sabarlah hati
nak mendidik perlu kesabaran yang tinggi ok !

Saturday, July 9, 2011

saya adalah saya ! tq...

sOry tO say.
saya tak suka bila diri saya dibandingkan dengan orang lain
saya tak boleh jadi orang lain
kalau nak terima saya, terimalah seadanya
saya tetap saya
saya tak boleh nak jadi orang lain
sangat sedih bila orang nak mengungkit apa kelemahan diri saya
saya tak boleh nak terima!
maaf la
apa kekurangan tu memang dari diri saya sendiri
sukar nak betulkan
dah memang terbentuk dalam diri ni...
harap faham dengan jelas!
tak payah nak ulang banyak kali
bahasa melayu je pun
tak guna bahasa lain yang sukar orang nak faham.

Friday, July 8, 2011

praktikum fasa 2

ehem3x
hai huys, punya la i carai mood nak update blOg ni
hahaha3x..bila dah start parktikum memang memenatkan
alhamdulillah, sekOlah yang sama jugak macam sem lepas
SK Panji
guru pembimbing yang sama lagi
pensyarah sahaja yang bertukar
dah la untuk subjek major and elektif bebeza pensyarahnya
tapi tak patut betul la
ada pulak bagi lecturer yang buka dalam bidang PJK untuk observe Pend Kesihatan
dah al setiap rph berbeza
PJ lain, PK lain, BM lain, Math lain, Pemulihan lain, smeua lain la..
minggu pertama ni kedua2 pensyarah pembimbing dah buat pra penyeliaan
next week lecturer dah nak start observe dah
kena bersedia la nampaknya
gOod luck buat semua rakan2 sem 6 ye!
berjuang selama 2 bulan:)



Friday, July 1, 2011

Saya Juga Join Larian 1 Murid 1 Sukan 1 Malaysia


TENTATIF LARIAN 1MURID 1SUKAN 1MALAYSIA


7.45 : PENDAFTARAN PESERTA

8.00 : BACAAN DOA, PERUTUSAN PM, GIMIK PELANCARAN, MEMANASKAN BADAN "SENAMROBIK"
8.30 : PELEPASAN. LARIAN SERENTAK
9.30 :AKTIVITI PERMAINAN (bola sepak, bola tampar)
12.30 : BERSURAI
.........................................................................................................................................

semua 1 kan you all
jadilah 1 Malaysia
ok, hari ni i join this event
tapi i tak lari
my classmate and i bantu lecturer untuk pendaftaran guru pelatih
jaga bahagia kehadiran
lagi pun i rasa kaki i tak kuat lagi nk berlari jauh
ankle ni still rasa sengal2 start i main hockey last sem
lepas habis larian, start pulak game volleyball buat guru pelatih perempuan and football buat guru pelatih lelaki
game ni just ikut batch je
i pn join jugak team sem 6
at least dpt tempat ke3
anyway cOngratulation la buat kawan2 td
gabungan guru-guru pelatih sem 6
ada budak bm, pj, pra...
tak lupa jugak buat rakan2 opsyen lain yang menyokong sem 6
hehe
watver, enjoy this event actualy
we did well...
however, i punya pergelangan tangan lebam
salah landing bola la ni
one more i lupa tanggal jam..
tu la pasal sampai lebam
ok la, tata.