Thursday, June 30, 2011

thanks friend:)

i'm apreciate sangat2 what u have tOld me friend
when i want to face this matter
about love+life
include abOut myself
dikala hati ni merintih
sedang kelu, kejung, strok, apa lagi ye?
i tak ada kekuatan
tak tahu nak buat macam mana
kenapa hati ni pelik ye?
sebab masih belum temu segala jawapan
friend, u give me strength
but, i'm still can take any movement
i hate this feeling
terjerat antara mahu tapi malu
....
....
pray fOr get the clue
insyaallah, bring the answer fOr all questiOns!
amin...





Wednesday, June 29, 2011

you~~

this feeling?
whats wrOng ye?
cOuld it be a gud reasOn?
....
....
ehen the 1dt time we meet?
nOthing suprise
you always surronding by 3 womens
huh!
i know, they were your fren right?
but, something that we make me thing other
with you and her always talk+do everything
same like you and her in a relationship?
i dont knOw okay
....
....
then, we meet again in an open house
so glad that i see yOu again
alhamdulillah
thank you Allah!
we wear same colour
I am very happy
snap a pictcha with you
macam Orang angau?
dats true?
its just about feeling
grow day by day
ridiculous lollll
....
....
then, i meet you again last semester
nOthing special
hangout to see them
you didnt bring me a gud hint
but I'm still glad to see you again
....
....
how about another day, month and year?
did i can see you again?
....
....
i f Allah give us a chance take it as the advantage
coz give us to meet again
I hope so
strong now!




p/s: dont need to understand about what i said here. 
just something that i want to write.about feeling. 

truthly : erna nina, 3.40 a.m




Tuesday, June 28, 2011

::Kisah Dongeng::


Lirik Kisah Dongeng – Stacy


Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini
Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini
Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati
Ulang Chorus
Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja


Saturday, June 25, 2011

....................

whO knOw kan
ala
nape bOleh ingat kat budak sOrang tu plak ni?
ada Orang sebut pasal nama dia plak
macam na i ingat kat dia ni?
lama betul xdengar cerita
tak ada Orang nak cerita
pendam je la perasaan ni
wahahaha
macam Orang mabuk cinta je
sengkeh jugak kang!
tapi betul2 rindu seyh
i tak tahu la pulak kenapa
jeng..jeng..jeng..
si baju merah
miss u lah!
my fren Ok!
xlebih..xkurang
......
......
mama : akak, kawin la sebelum dapat pOsting.

i : hahaha, mane ada calOn lah ma.

mama : erm....takut kena posting jauh2 je nanti.
......
......

| at my hOmetOwn |

uncle : nina nanti bila dia kawen bawak naik rakit keliling sungai pahang je
amir : ala papa, dulu kan kita dah plan nak buat grand. 
uncle : ala, kita buat lain pulak la. pakai baju pengantin naik rakit lalu sungai pahang.
i : apa pulak papa nih. tak nak la. 
......
......





Sunday, June 19, 2011

alhamdulillah:)

syukur ke hadrat ilahi
hari ni bermulalah semester baru buat i taw
sudah masuk semester 6
nOthing interesting la apa yang buat kat kampus tadi
just chat ngan my seniOr and friends
nO class fOr tOday cOz all the lecturer at departmen physical educatiOn have a meeting lOl
kebOsanan betul la
just fOr 2 hOurs fOr PJM3113 i have tO stay fRom 7.45 am until 1.00 pm
class begin at 10.45 until 12.45
huh
....
....
Ok tak nak cerita pasala kat kampus
after lunch hOur, i mintak tOlong pada my hOusemate a.k.a nOOr ameera Omar
thanks mer cOz u  dah teman i buat ic and lesen memandu i tadi
have i tOld that the dOcument dah hilang
samada kena curi atau i sendiri tercicir
tapi yang i pasti ada Orang ambil wallet i
sO? dicuri atau tercicir ye?
what ever, lama jugak nak buat ic tadi
penat jugak nak tunggu
xpelah, ramai jugak custOmer
Ok fine
then, i pergi tangkap gambar kejap
sebab i nak buat lesen memandu i jugak
huh...gambar i nampak sangat pucat
xpelah
buat sementara waktu je la
nanti tukar lain tahun depan
wahaha
lepas siap tu, we Olls cari jalan ke jpj kelantan

alhamdulillah, jumpa jugak
tanya guard kat situ pejabat bukak sampai pukul berapa
then, terus bergegas pergi kaunter
fOtostat ic sementara
adOi! i hate la face akak tu
muka macam tapai basi
cemerut je. sOmbOng!
kemudian, we olls terus masuk nak cari kaunter untuk buat lesen
alamak, kena naik tangga
berlari lah apa lagi
dengan pakai baju kurung pulak tu!
isi fOrm pun nak cepat je taw
lepas tu
pergi kaunter.
hah!tak samapi 5 minit
lesen memandu i dah siap!

i still pegang lesen P la
Ok set...jOm balik
take a rest
nOw i'm at hOme
....
....
i called my mum
''ma, angah dah siap buat lesen dan ic baru!''
|nada gembira taw|
''alhamduliillah, ucapkan terima kasih kat kawan kat tOlong angah ye''
''Ok ma!''
....
....
text tO papa
''selamat hari bapa buat papa yang disayangi :) angah dah siap buat lesen dan ic"

....
....
y?
sebab i tak nak mama and papa risau pasal i
dats y i tell them
sayang mama and papa!

Friday, June 17, 2011

everything lOst :'(

so sad u know
dah la i kena pulang ke perantauan awal
sebabnya tiket xada untuk friday and saturday
whatever la
i redha, even kena balik awal pun
tak kisah taw pasal balik awal
but, 1 mOre things
when pak cik prebet send me at hOme tadi
i cari wallet dalam beg
gelabah i carai wallet i tu

tak jumpa jugak
habis i keluarkan semua harta karun dalam beg
beg sandang
i letak novels, my lappy, phOne and my cOsmetic inside
uwa...i rasa dah nak nangis taw
masa dalam kereta tu i tak rasa apa2
bus masa i naik bas i rasa tak sedap hati jugak
malang xberbau
purse i betul2 hilang!!!
i nak bayar prebet pakai apa ni?
ha! baru ingat...
when papa give the mOney, i tak masukkan dalam purse
sO, i letak duit dalam pOket seluar
mujur ada duit tu
it's Only RM50 ok!
bayar prebet dah RM15
sum= RM35 yang tinggal
alhamdulillah...
....
....
sO, after enter my hOme
i geledah semua beg i tadi
ternyata memang tak ada
arwah dah purse i yang baru sebulan i beli and sempat pakai
then, i call my mum. tell tO mama and papa!
risau betul
papa suruh call ambOng
but, still xbOleh disambungkan
even dye bertugas kat IPD Kota Bharu
tapi xdapat nak cOntact pulak
urm...i terfikir2 nak buat repOrt dulu atau i nak pergi kb
tengOk2 kalau2 bus i naik tadi still there
dengan penuh tawakal i bawak mOtor tanpa pengenalan diri
berani mati betul
nekad!
i usha arOund bus stand kb dulu, then i usha kat area tescO
tak ada jugak
at least i tetap berusaha
then i balik rumah
rehat kejap baru i pergi balai pOlis
masuk2 i memang tak bawak pape pengenalan diri taw
sO, i balik rumah semula
then i rehat kejap baru i gerak pergi balai
lepas buat repOrt i balik rumah la
tak bOleh jugak nak rehat
i sambung kemas rumah
dah siap barulah i bOleh relaks
kepala pening, nak tidur tak bOleh
tambah dengan demam pulak ni!
hadOi! dah lama tak demam teruk macam nie..
selesema+temperature tinggi jugak

xpe
i dah makan ubat pun
mOga2 cepat kebah demam nie!
...amin...


tak pelah, dah tak ada rezeki!
ahad ni i kena buat ic baru, lesen baru, kad bank baru
moga22 everything will be fine sOon!





Sunday, June 12, 2011

piala Fa


macam berminat je nak cerita pasal piala FA semalam
Kelantan vs Terengganu
i memang sOkong Kelantan
sebab i study kat sana amOng 4 years+++
huhuhu
by the way, skuad penyu telah menjuara piala tersebut
nak buat macam mana kan?
disebabkan gOl sendiri
memang Daudsu kecewa jugak semalam
minit2 terakhir
memang tak dapat dijangka
sebab petang tu i ada tengOk Arsenal and BarcelOna asenye
gOl minit2 terakhir jugak

pape pun, skuad Red warrior tewas di tangan skuad Penyu
i tak faham betullah attidute penyOkong Kelantan ni
i memang xberapa puas hati
diOrang ni tak ada etika dalam sukan betul
ada pulak main baling mercun
hadOi, apa punya Orang lah
xfikirkan keselamatan Orang lain betul
dari dulu hingga sekarang
xhabis2 dengan perangai macam tu!
anyway, pemain2 semua bermain dengan baik
tak kira pemain Kelantan atau Terengganu
well dOne semua!





...hOmetOwn...

alhamdulillah
last thursday until saturday i dapat balik kampung
berkumpul bersama sedara-mara
syukur sangat2
hurm, 1stly i balik kampung mama
ada buat kenduri sikit
buat tahlih arwah and dOa selamat
dOa selamat sebab naik rumah baru
rumah grandma i la
kat situ jugak tempat i membesar tau
dalam ramai2, i lah cucu perempuan yang paling besar
as usual
sebenarnya ramai tapi semua dah besar2
sO, xde la balik kampung dah
jarang snagat2 dapat jumpa diOrang tu
nak dijadikan cerita
balik kampung mesti jumpa adik am
budak tu memang manja dengan i sikit
adik i jugak la
sampaikan tengah syOk main dengan i masa tu
i ada kata nak balik dah
terus mOyOk je muka dia
hurm, sampaikan in the mOrning tu start dia bangun tidur
ibu dah pergi pasar
papa suggest ajak dia breakfast
sO, kenalah layan tuan putera tu
kadang2 bila i  nak marah xjadi nak marah
buat lawak je kejenye
hehehe
bila i nak balik tu, ciap mintak ambik gambar
....
....
''kak ngah,kite tangkap gambar shame2 ye''
''ok!''
....
....
hurm, papa pulak ajak adik am balik sini
tapi xbOleh jugak nak bawak
sebab we Olls nak balik kampUng papa pulak
esOk hari, ibu and ayah nak pergi camerOn highland
ibu ingat i nak ikut
tapi disebabkan i lama tak jumpa wan kat kampung
xbOlehlah nak ikut ibu
adik am nak nangis lagi
i pun rasa sedih
bila lagi dapat jumpa adik am ni!
merajuk dia
kesian betOl
....
....
then, kat kampung papa pulak
buat kenduri tahlil and dOa selamat jugak
dOa selamat sebab cOusin i dua2 dah dapat kerja tetap
susah senang aunt i bertungkus-lumus seOrang diri membersarkan mereka
ibu tunggal
alhamdulillah, kedua2 dah ada kerjaya masing2
cOngrats buat alOng fadly and hilmi
....
....
On the way balik, singgal umah papa kat jerantut
dapat tengOk baby ammar
sO cute
yang tak bOleh bla
rambut dia tercacak
aunt dapat jugak jumpa baby ammar
hehe
Ok lah, tu je nak cerita
i tak ada citer best sangat
hehe


Monday, June 6, 2011

Didnt mean to hurt u!

i didn't mean tO hurt u
but u make me dO this thing
i think twice and mOre than it
but when my heart still hurt with anything u said tO me
this is nOt abOut my revenge tO u
I dot know how to express it by words
its really hard to think and explain
....
....
sad, angry, frustrated, heart brOken, leftlover, crying, laugh
anything wOrd can be used to describe abOut feeling
....
....
anything happen its all abOut fate
we can try to change it
....
make any decision need tO think carefully
sO, think 1st before we talk
think 1st about the effects
....
....
this kind of relationship will make us apart
sOmetime the small matter will be a big issue
it always over and over again
how cOme?
i dont want to hurt u anymore?
this is the best choice?
i dont know
dont have any words to say
but this time need a time to think
this time need to know about the feelings
....
....
i really apreciate about what we face together
its so meaningful
y u make this decision?
its hurt u too?
i know
i need to do this forgive me!
-thank u-







new bOrn:)

new babies
....
....


this is Ammar Hafizi bin Amir
bOrn on 3rd June 2011
grandsOn tO Mr. Ahmad Adanan
cOngratulatiOn papa
naik pangkat jadi datuk pulak
even, anak sedara dah panggil mOyang kan
hehehe
....
....
....
then, this cute baby was Zara Nur Aisyah bt Darul Izwan
adik kepada Aryan Fakry
new members fOr cucu cicit Tok Etah and Hajah Salamah
cOngratulatiOn tO nurul ainnain and darul izwan
....
....
nanti la i upload gambar babies tu
sengal plak..
nak uplOd laptOp ni hang plak
sakit ati je..






Sunday, June 5, 2011

miss u adik am:)

whO am?
nama diberi Muhammad Hambali

| wow!this pitcha taken on 2009. chubby? Oh nO..nO..NO |

he is my coUsin
like my yOunger brOther
alia and am ni satu ibu susu
sO, like my Own sibling Ok!
dah lama betul i tak jumpa adik am nie
insyaallah, next week gOin tO my hOmetOwn
nak buat kenduri naik rumah
hehehe:) rumah yang my parents akan tinggal after papa bersara la
just a small hOuse Only
tak pe, janji ada tempat untuk berteduh kan!
i tak sempat balik kg lagi nak tengOk rumah tu
bukan apa, bila tengOk gambar wedding AlOng tadi nampak plak gambar adiK am
hurm, tambah2 rindu la pulak
buakan apa, time kecik2 dulu dye biasa ngan i kan
i yang jaga dye jugak
so beryyyy cloze K! huargh3x



Friday, June 3, 2011

::my family dah berkumpul::

alhamdulillah...
syukur ke hadrat ilahi
hari ini my family dapat berkumpul bersama
sejak my bro kahwin hujung tahun lepas
ni la i dapat jumpa semula
susah betul nak jumpa taw!
ye la, after pindah tempat baru ni
sengal seyh ayat alOng
i call tadi masa dye dalam bas lagik
"ulu nyer la tempat ni..."
wahaha
1st time i balik dulu pun rasa macam tu jugak la
nOw dah bOley terima la
ni buat kali kedua i balik sini Ok la
sebab i ambil tiket siang
kalau malam lagi la, tak nampak apa langsung
nampak hutan jer taw!
hurm, ni duduk atas bukit berangin
rumah felda jengka 3
biasalah
next week kena pindah rumah pulak
rumah quaters felda palm oil plak
adOi, bosan la asyik nak kemas2 barang mausk kOtak!
even masa family i pindah sini pun i tak turut serta
sebab awal tahun ari tu i balik kampus awal
befOre pindah i dah balik kelantan...
hehe
erm, esOk parents ajak gi kenduri kahwin pulak
makan besar!makan besar! kihkihkihkih
perut pun turut besarlah nanti
Ok la, just nak cakap yang tu je..
nest time jumpa lagi kalau i rasa nak menulis...
walllah! wassalam:)


Wednesday, June 1, 2011

one year, one month, 2 weeks and 2 days

....
....
what it is?
it's all about u and me
not about what kind of relationship
it's about what we do all the time
staying together
apart like now
sigh~~
it's happening
how i try to conduct myself without u?
it's really hurting me
u don't understand what i said
i don't know how to explain it
i really miss u
|truly bottom from my heart|
....
....