Tuesday, May 31, 2011

hello...hello....hello..

hai guys
i tak tahu nak bagi apa nama la entry ni
sesaje je nak menulis
....
....
kenapa manusia selalu mengungkit?
kenapa manusia susah nak faham he?
susah betullah
i memang tak faham betul
blurr je rasanya
however, hidup mesti diteruskan
born to be risk, like my fren tell me
what the risk?
 i dunno la
apa ni?
mengarut-ngarut je menda yang i tulis ni kan.
....
....
bila kita sayangkan orang tu
bebaskan dia supaya dia bahagia
mungkin bila bersama u olls dye rasa tak bahagia
even u olls rasa u olls till perlukan dia
melepaskan bikan bereerti u olls tak sayang
tapi ia menandakan u olls xmahu menyiksa dia atau lebih menyayanginya
....
....
mulut bila nak marah boleh kata macam2
betul x?
macam2 ayat keluar
tapi nak buat macam mana?
terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya
hahaha...
eh..eh..ni tak main taw
keluar dari hati je
just write it here
ok la, nothing to say
i want to fly everywhere.



Thursday, May 26, 2011

addicted with slot aksia nora elena

hai..hai..hai..
hurm, bukan i sOrang saje yang addicted sangat ni
ramai sangat kat luar sana
majoriti suka sangat tengOk cerita ni
walaupun dah diadaptasi daripada nOvel
it's more fun taw
jalan cerita nOt 100% frOm the nOvel
tapi cerita amat menarik
i prefer nOra elena mOre than melOdy..hehe
but citer melOdy bOleh tengOk ulangan pukul 12 malam
....
....




::kalau nak tahu, masa tengOk cerita ni i perasan yg kad ni salah! guest what? about majlis perkahwinan puteri kami, then nama seth dulu yang ditulis..huhu::

so sweet

::actOr2 nOra elena::


pictures by google search 

berakhir sudah semester 5 buat saya!

assalamualaikum semua!
have a nice day everyone
setelah bebrapa hari berhempas pulas menjawab exam
akhirnya, tragedi2 ngeri itu sudah berakhir
berakhirnya paper psk3103 tadi, berakhir sudah sem ini
hehehe
officially tak habis betul la
sebab result tak dapat lagi
tunggu next sem baru dapat
semoga berjayalah hendaknya!
....
....
mood cuti pulak ok!
dah habis exam
dapat pulak cuti 3 minggu
nak kata holiday sakan xjugak
jemputan kenduri banyak
tapi tak tahu agi boleh gi ke tak
plan tu memang nak pergi
kalau xada aral bley la pegi
insyaallah kalau pergi boleh jumpa kengkawan kan!
....
....
anyway, malas nak tulis banyak2
jumpa di semester baru pulak ye.
masuk sem

...bye Olls...



Thursday, May 19, 2011

mOod final exam wOhOOOOO~~~

nOw dah final exam
tapi macam2 dugaan i terima bila final exam nie
apa pun i kena tabah juga
kalau keluar air mata darah sekalipun
dah xberguna kan.
ada ke keluar air mata darah?
ada, masa tu i tengOk dalam citer hantu...hehehe
anyway, i dah melepasti satu ujian
punyai la study EDU3106
haprak...hancus rasa hati
walaupun i baca semua nota and sOalan2 spOt
memang tak mengena betul
i redha je la jawab sOlan2 tu
macam2 kOmen i tengOk dekat fb
siap nak cari sape yang buat sOlan tu
nak balas dendam tOk anak dye kalau anak dye amik paper EDU nanti
ishk3x...tak baik balas dendam tau
....
....
tengah2 i serabut dengan paper EDU lagi yg tak habis2
i terima lagi satu musibah
anyway, tak perlu nak cerita la
biar je, tapi ia akan buat i kenang sampai bila2.
insyaalllah.
i kehilangan sesuatu yg i sayang
....
....
disebabkan masalah yg timbul tu
i rasa nak tenangkan diri sikit
sO, i decide nak  deactivate fb fOr a while la
nanti bila i rasa dah tenang i bukak semula
pape pun deactivate cause the prOblem+i nak focus dengan exam
dah la i tak paham apa2 yg i stdy this sem
note pun kucar-kacir lagi
tak ada waktu nak rushing baca semuanya
tapi bila orang tak faham situasi yg i tanggung ni
tak apa!
nina kena tabah je
tak perlu nak mengadu kat sesiapa kalau ada masalah kan!
i need my mOm~~
mama...mama...mama...
kuatlah hati...ma, dOakan angah baik2. Permudahkan semua urusan angah kat sini.
Doa mama mengiringi setiap perbuatan angah ye ma. 
....
....
ops, ini bukan sebab i anak manja taw
tetiba teringat kat mama
padahal malam befOre exam EDu, mama dah call i.
ok lah. miss u mama, papa toO and my siblings tooooo
....
....
ayuh study PJM3112, PKE3104, PSK3103
success!!!


Sunday, May 15, 2011

::Happy Teacher's Day::

hai u Olls...
hari guru!!!
hari ni la nak memeperingati jasa2 yang guru curahkan buat we Olls
by the way, every single cOuntry celebrate teacher's day berbeza
berbeza mengikut tarikh je la
kalau nak tahu lebih lanjut, kenaah rujuk wikipedia
....
....
ok fine
nOw, i dengan berbesar hati nak buat wishes
wah..wah...wah..besar betul hati i
xde lah
i just teringat kat guru2 yang mendidikan i dari dulu hingga kini
dari i kecil, sampai i dewasa nie
thanks buat guru2 di SK LKTP (F) Sg. Koyan
i study kat situ masa i standard 1-3 and standard 6
Buat Teacher Azni(my english teacher), Teacher Jahlilawati(my Math's teacher),
Ustaz Ahmad (guru Pend Islam), Cikgu Musliha (guru bahasa melayu) and the last one, Cikgu Padli (my Science's teacher). thanks to u Olls semua
ada segelintir guru2 still there, i dapat jumpa masa i buat sbe
tapi tak lupa juga buat guru2 di SKSK yang lain
i akan ingat jasa kalian semua
Then, masa standard 4 and 5 i study kat SK LKTP (F) Tersang 3
kat sini i tak ingat sangat nama guru2 i
tapi apapun, i nak ucapkan selamat hari guru buat semua
....
....
after UPSR
only got 4A1B
i future study kat SMK Clifford, Kuala Lipis (2002-2006)
i nak ucapkan selamat hari guru buat guru2 yang mendidik i dari form 1 until form 5
jasa2 anda semua akan tetap dikenang
bakti kamu semua tidak terbalas
buat Cikgu Khairulsani (MAth Mode teacher), Arwah Teacher Zaini (Bm teacher), Miss Liew (english teacher), Cikgu Rohana( Kimia teacher), Cikgu Hazli (Fizik teacher), Pn. Jamilah & Miss Amilia (EST teacher), Puan Norani (Biology teacher), Pn Salamiah & Cikgu Noreha ( Pai ), Pn Siti Zulipah (Add Math teacher)....
and others teacher
yang i sebut adalah guru2 yang mendidikan i masa form 4 and form 5 yang still dalam ingatan i
....
....
sebelum i terlupa
i pun nak wish buat pensyarah2 di IPG Kampus Kota Bharu
mereka juga bergelar pendidik
sO, Selamat hari guru yang ditujukan khas buat pensyarah2 Jabatan PJK
special sikit sebab i ni anak didik Jabatan PJK..hehehe
buat pensyarah2 lain juga tidak dilupakan
buat rakan-rakan seperjuangan di dalam bidang perguruan ini
Selamat Hari Guru guys~~~
....
....
Selamat Hari Guru Buat Semua Guru-guru di 
Seluruh Dunia, 
Malaysia, 
and
bakal guru 





Thursday, May 12, 2011

::picnic with Pj Elite::

hurm
sO excited la nak gi picnic satu kelas ni
tak pernah pergi picnic amOng my classmate
....
....
sO, our kk dah decide tugas masing2
my hOuse kena sediakan ayam
sO, kenalah perap ayam
it's easy lol
tapi kena call mama juga tanya resipi
sebab i tak pernah buat taw!!!
thanks tO mama:)
....
....
ok fine
kena kumpul kat pertrOnas padang tembak arOund 2.00 p.m
nama je 2.00 p.m tapi biasalah
clasmate i ni time 2 la kete wat prOblem kena hantar kedai dulu
delay plak timing
lewat sikit la pergi
....
....
kOnvoi 5 biji kete pergi pantai melawi
arOund 3.30 p.m baru sampai sana
alhamdulillah semua selamat sampai
1stly, cari kawasan dulu 
then, hidupkan api untuk bakar ayam
dengan adanya kemahiran yang telah we Olls pelajari ketika PL dulu
dapat jugak nak hidupkan api 2
....
....
while gurls sedap2 makan
dak2 laki la yang bakar ayam dulu
bila we Olls dah siap makan
kena sambung giliran bakar ayam
sebab diOrang nak mandi pantai
best betul diOrang
enjOy giler la
....
....
makan+photo shOt+kemas barang
thanks u Olls
kenangan manis kita bersama
I'm apreciate it
...Love u Olls...



Sunday, May 8, 2011

menganjur....

hallOoOOo...
beberapa hari i tak update blOg nie
quit buzy sikit la guys
pada penghujung bulan baru ni buzy dengan penganjuran
nak menganjur pertandingan sukan & warisan
then menganjur pertandingan hOki tertutup
lepas tu pulak, menganjur pertandingan badmintOn
....
....
nak dijadikan cerita pulak
masa tengah syOk main hOki tu
biasalah, PJ ELITE mesti hantar team
main pun ala kadar je
just untuk enjOy
kaki i terseliuh pulak
what ever, my team still bOleh pegang tempat ke-2
tahniah la buat my clasmate
pengkurus :Cik Fatin
player plak : dak wan, cik dah, umai, mama nOmi, Bi, baie, am and me
tak lupa buat cik Ton, bertungkus lumus menjadi urusetia while we Olls tengah main
.....
....
hurm, terkilan sedikit sebab bila  nak teruskan bermain badmintOn
kaki i terseliuh
sO, i main je
walaupun kaki terseliuh
rasa Ok je bila main
tapi, i tak bOleh nak bergerak sangat la
setiap pergerakan i mesti berhati-hati
nanti tak pasal2 tersadung pulak
still nOw, rasa sakit tu ada lagi
bengkak dah tak ada
....
....
lepas tu 
we Olls team PJ ELITE masuk pertandingan netball pulak
anjuran PJ FIGHTER
alhamdulillah
dapat juga tempat pertama
cita2 kami nak duduk tempat pertama tercapai setelah akak2 seniOr tak ada
itu janji kami
nampaknya ia sudah tercapai
hehehe
....
....
enOugh fOr spOrt
ready fOr study week???