Friday, March 25, 2011

::erti kata sebenar sebagai seOrang guru::

guruku
kau penyuluh hidupku
menerangi, alam ini
kau ku anggapkan sebagai, ibu bapaku
wahai guruku....

hurm, sedikit baik lagu nasyid masa i kecik2 dulu
still remember that sOng...
....
....
eh..eh..eh..
i bukan nak cerita pasal dats sOng la
i nak cerita pasal i punya praktikum
i dah jadi cikgu sebenar taw
dulu pergi pbs a.k.a pengalaman berasaskan sekOlah xde la rasa sangat aura guru tu
atau i selalu panggil sbe Or schOol based expirience
....
sO, dah seminggu berlalu tugasku di sekOlah
biasalah, fasa pertama nie just kena ajar majOr subject je
mencabar jugak
starting from sunday, i pergi melapOr diri di sekOlah
pergi esembly macam dulu2 kat skOlah
teringat zaman muda2
ops, sekarang xbermaksud i dah tua la, just semakin dewasa je
dah..dah..dah..sambung balik cerita i tadi
1st day nOthing je, i just jumpa pk1, gb, guru pebimbing and cikgu2 lain di sekOlah
nampaknya semua cikgu2 kat SK PANJI tu very gOod la
salute kat diOrang coz tak pandang bulu!!!lOlikee la gini
then, ada pulak sOrang cikgu nie mintak tOlOng teach or train student fOr handball
Ok fine, serOnok tu, i'm agree!!!
nOthing la yang spesel fOr 1st day...just face as a reality tO be a teacher:)
.....
.....
2nd day i dah start mengaja, enjOy, sakit tekak, kena sabar banyak
mana tidak, kerenah student ni bagai
i kena ngaja kelas 4 Elite, 2 Elite, 2 Deligent and 2 Obedient
cabaran untuk i tempuh ialah i kena ajar student 2 Obedient yang terdiri dari student LINUS
hari2 lain macam biasa, i just ada kelas dari 7.45 a.m hingga 8.45 a.m 
xcept kalau i kena relief kelas la
so, hari isnin i dah start teach fOr team handball SK PANJI
.....
.....
alhamdulillah, 1st week berjalan dengan lancar!!!
keep it up:)











kita kawan kan???

selamat petang guys...
di petang ini tetiba terbaca pulak shOut mix cg bagi kat i
invite i masuk cOntest yang beliau anjurkan nie
lagipun dah beberapa hari i xupdate new entry kan...
.....
.....
sO, i kena tempek a.k.a tampal a.k.a letak banner nie


comey x banner cOntest cik cg nie???
macam serOnOk je 
cOntest kita kawan kan???
lalalalla
kalau nak jOin meh la singgah kat contest-kita-kawan-kan
1st step already dOne
....
then, i nak tunjuk kat uOlls gambar i bersama member2 kesayangan i
1) they all ni memang gila2 sikit, starting i kenal diOrang, xkira kat mane buat kecOh je...just be ourself k!!!dats our princip
2) i memang sayang diOrang+sOrang lagi yang tertinggal, sO xde pic cik dah dalam pic nie+they olls my girlfriends
3) this pic masa we Olls celebrate fOr our result nie!!!best sebab Owang belanje..hehe
.....
.....
::+_cik gOrgeOus with the gOrgeOus blog_+::
.....
.....
i rasa nak tag kawan2 i, mereka yang terpilih :

thanks again tO cg cOz invite i jOin diz cOntest :)
lOlikee betul..













Friday, March 18, 2011

still remember them

peritnya bila seseOrang pergi meninggalkan kita
teringat kat arwah atuk2 i dulu
arwah abah a.ka atOk belah mama meninggak masa i fOrm 4
rindu sangat kat abah
aki i yang belah papa pulak meninggal masa i fOrm 3
Orang yang i sayang dah pergi tinggalkan i jugak
bila i balik kg mama i rapat dengan abah
sebab tu rasa sangat kehilangannya
masa mula2 dulu walaupun abah dah xada
tapi i tetap rasa abah still there
bukan nak menafikan hakikat
just i still rasa kehadiran abah je
hurm...bila i balik kampOng papa pulak
i rapat dengan arwah aki jugak
bangun pagi2 arwah selalau bercerita itu ini
serOnOk taw
tulah kenangan mempunyai dua Orang atOk lelaki yang rapat dengan i
sekarang dua2 dah tak ada
hanya kenangan yang masih mekar dalam ingatan
al-fatihah buat kedua-dua arwah atOk i.

ehem...

alhamdulillah, assignment dah siap print hari nie
pagi2 smpi rumah arOund 6.20 a.m
xsmbung tidOr pOwn la...
i on9 kejap...
then, i print assignment sivik
xhantar lagi la...hari 2 befOre cuti xsempat nak siapkan cOz ada kesalahan
hantar lepas cuti la a.k.a hari ahad ni
by the way, mesti ada atas meja encik razak hari ahad ni jugak
dah la ahad ni 1st day praktikum
mintak2 sempat nak hantar
akut tetibe hari ahad ada meeting mampus i kalau gitu
....
....
Ok2, stOp cite sal tu
lepas i ciap print assignment i terus kemas rumah, basuh baju, sarung bantal2 mucuk i
then i ciap cuci mOtor, 
then, i rasa lapar pulak
i tengOk pape bahan yang ada dlm peti sejuk
ada ikan, tapi keras nak mampOs
then, nasib baik ada kentang, su'un, lobak
apa lagi, i gOreng je la
ingat nak buat sambal, tapi cili kisar keras jugak..huhuhu
sO, masak je la pape yang ada
at least kenyang jugak perut i
....
....
lepas tu apa lagi
i ngadap tv dari puKol 12 p.m sampai kOl 3.30 p.m
sambil tengOk tv minOm air nescafe
sebab rasa lapar lagi
....
....
hurm, ni dah xtahu nak buat apa
bercelOteh je la kat dalam blOg nie
....
....
hurm, tadi kak wanie a.k.a my kazen tag kat satu pic dye


si azril ni bagi kat akak dye je...
huhuhu
kte punye mana???
sob3x..nanges la gini
ok lah, saje je wat sedey2
xksh pn xdpt..tapi law dpt lagi bagOs taw...
ok lah, saje nak bercelOteh tadi...
i nak bla dah nie..
xhOw dulu!!!





Sunday, March 13, 2011

M.A.I.D

hohoho
maid???bukan i jadi maid ok!!!
ni nak citer pasal satu nOvel nie
tajuk nOvel nyer M.A.I.D

hasil nukilan Suri Ryana
aduh...xsabar rasanye nak tunggu keluar kat pasaran
macam best je
bulan April nanti baru kuar nOvel 2
Of cOurse i akan beli nanti...hehehe
melayang la duit 26 henget
xpe2x
asalkan puas hati
bukan per....
bila i bace kat penulisan2u
rasanya nOvel 2 macam menarik je....
....
....



Thursday, March 10, 2011

::rentetan KOT 2011::

alhamdulillah
nampaknya sudah berakhir kejOhanan Olahraga 2011
berakhir juga assignment WAJ3112 ye???
eh!!!xhabis lagi tau...
tinggal nak buat pOst mOrtem je lagi
may b tunggu lepas praktiku la pulak
selepas cuti terus kena pergi praktikum neh
sO, habis praktikum la kOwt buat pOst mOrtem
....
....
acara akhir telah dimulakan pada  hari pertama iaitu 6 mac 2011 lagi
antara acara2 yg dipertandingan ialah
lompat jauh, lompat tinggi, rejam lembing, 1500 meter dan lontar peluru
::lOmpat jauh wanita::
::lOmpat jauh lelaki::
::lOntar peluru wanita::
::lOmpat tinggi::
::lOntar peluru lelaki::
::rejam lembing::
::1500 meter::
::penjaga masa::
....
....
acara yang dipertandingkan pada hari ke-2 ialah
lompat kijang, lempar cakera dan 400 meter
::lOmpat kijang lelaki::
::lOmpat kijang wanita::

::lempar cakera lelaki::
::lempar cakera wanita::

::400 meter lelaki::
::400 meter wanita::
....
....
pada hari kemuncak kOt pula acara2 balapan yang dipertandingkan
serta sukaneka bagi student pra sekOlah dan acara tarikan qhaseh dan giant crock
::giant crock::
::tarikan qhaseh::
::sukaneka pra sekOlah::

::100 meter::
100 meter lelaki (85 kg ke atas)
8x50 meter pensyarah/staf



::4x100 meter jemputan::


persembahan penutupan PT perang oleh askar2 wataniah IPG KKB..huhuhu


 ....
....
keputusan kOt 2011
kedudukan rumah TAHAN dan BINTANG seri
disebabkan oleh pungutan pingat BINTANG melebihi rumah TAHAN
kejuaraan adalah milik:

::rumah bintang::


credit tO the all phOtographer in ipg kkb...
sebab gambar2 nie semua dalam fb diOrang
sy pinjam gambar ye!!!
jangan mara...

Friday, March 4, 2011

::happy birthday tO me::

hahaha...
sengal betOl
wish befday fOr y Own lOlll
sekarang nie usia i dah makin meningkat pula
frOm 21+1=22 years old
dah tua ke blOm???
muda lagi tu
|menyedapkan hati jerk|
....
....
enOgh fOr that
i'm happy when my mOm stay last night cOz nak wish i punya befday
thanks mama....love u mama =)
what ever, even mama just text me a message
then, thanks to adik fOr the gift and card
when i wake up in the mOrning i nampak card and gift On the table
thanks sis =)
 i will appreciate it cOz the card is ur handmade
early in the mOrning papa text me a message lak
thanks pa =)
then, talk with my yOunger brOther, ateh and baby
....
....
in the evening just keluar makan je
makan kat sim garden je
Ops, dah kenyang buat seketika
samapi rumah my twin a.k.a epul
bukan twin betOl2 punya
twin sebab same befday with me je
invite me fOr dinner plak
makan kat marrybrOwn plak
alhamdulillah...rezeki jangan ditOlak
musuh jangan dicari kan!
....
....
sampai2 kat rumah pulak
kena balun dengan tepung and air sabun
fuh!!! kena lagi
dah la masa tu i pakai tudung hitam
nampak betul taw
baju i, seluar i and tudung kena tepung
thanks hOusemate and adik fOr the cake!
lots Of lOve ya...
thanks fOr all friend and relative yang dah wish befday kat i Ok!
may Allah bless u all alsO =)