Monday, February 28, 2011

::lawatan ilmiah PJM3112::

lawatan ilmiah PJM3112
sO, decide buat kat Perak taw....
we Olls pergi dengan bersama-sama unit Pj and Science
alhamdulilah
semua berjalan dengan lancar sahaja
ketika lawatan, kami bermalam di IPG Kampus IpOh
credit tO pengurusan asrama IPG Kampus IpOh sebab bagi tempat tidur yang selesa buat kami
tu dah satu pengurusna yang kami dapat lihat
pergi lawatan fOkus pada Pengurusna dan Pentadbiran Sukan dan Pj
at least dah nampak satu..huhuhu
1st night tu sampai2 we Olls mensucikan diri dulu
then, malam tu keluar fOr dinner
melaram punya melaram

alik2 makan kat tepi jalan seyh
pak cik bas tu la
bawak keliling bandar dulu
perut dah nyanyi lagu kerOncOng untuk nina dah
One mOre thing yang aku pelik sikit kat iPoh ni
hypermarket tutp seawal 10 malam taw
tak rOck betOl!!!
sO, malam2 xde tempat nak pegi dah
lepas makan memang terus baliklah
....
....
2nd day
seawal 7 pagi dah berkumpul dekat bas
kenapa awal sangat?
sebab nak gerak pergi Lumut pulak
abOut 2 hOurs jugak perjalanan ke sana
befOre masuk pengkalan, we Olls mengisi perut dulu
walaupun dah lambat
then, we Olls pergi ke Galeri Panglima
lepas lawat kat situ
sambung pergi unit udara TLDM pulak
dapat tengok 2 jenis pesawat
FENNEC ngan Lynx
merasalah masuk dalam helikOpter tu
FENNEC tu pesawat ke-3 atau helikOpter ke-3 terpantas di dunia taw

then, lepas lawat unit udara
sambung melawat kat KD Mutiara
kapal ni merupakan kapal untuk menkaji perairan 
sebab kapal ni bertugas sebagai kapal untuk membuat peta
link dengan hidrOgrafi 
tentang grafik2x la kOwt
hurm, dalam masa lawatan tu smepat jugak berjumpa dengan Chief Azmi
jumpa juga setelah sekian lama meninggalkan KLD Tunas Samudera
habis berlayar dahulu i xjumpa sape2 pun
then, xsempat nak masuk Tunas Samudera
kena gerak ke Obs pulak

befOre tu berhenti makan di restOran silaturrahim dulu
then sambung perjalanan ke sana
setelah seleai prOgram di Obs gerak pulang ke ipOh
sebelOm balik ke IPG IpOh we Olls mengisi masa di Jusco dulu
then baru we Olls balik untuk tidOoO
....
....
last day a.k.a 3rd day
KJ Pendidikan Jasmani IPG Kampus Kota Bharu telah menetapkan 
bahawa we Olls perlu membuat sesi kolaborasi bersama unit Pendidikan Jasmani di IPG Ipoh.  
Kami bergerak ke kantin institut untuk sarapan pagi terlebih dahulu  
Kemudian, barulah kami masuk ke dalam dewan kuliah untuk mendengar sedikit taklimat serta mengetahui mengenai pengurusan jabatan di sana.  
Alhamdulillah, kami disambut dengan baik oleh pelajar PISMP BM/PJ/KH atau dikenali sebagai unit G bagi batch mereka.  
Setelah tamat sesi lawatan dan kolaborasi di IP Ipoh, 
kami meneruskan perjalanan ke Jabatan Kementerian Belia dan Sukan Ipoh.  

Sesi taklimat serta sesi soal jawab diadakan terlebih dahulu.  
Kemudian, kami dibawa melawat di kawasan sekitar.  
Terdapat beberapa peralatan yang menarik minat saya.  
Di tempat ‘warm up’ terdapat ebberapa alat yang digunakan untuk memanaskan badan.  
Di situ juga tersedia trek larian yang hanya mempunyai 3 lorong sahaja.  
Kemudian kami dibawa masuk ek dalam gymnasium.  
Banyak perkara yang telah kami pelajari sepanjang proses lawatan berlangsung.  Pada pukul 1.20 petang, kami bergerak pulang ke Kota Bharu.
...
...







Friday, February 25, 2011

::rindu my family::

Ouch...
tetiba rasa sakit...
bukan sakit yang perlu pergi jumpa dOctOr pun
tapi rindu nak balik rumah...
jarang sekali i rasa macam nie taw...
nak balik rumah...
by the way, tiket xbeli lagi tOk balik cuti bulan 3 nie
esOk kena beli tiket nie
entah ada entah tidka nie..huhuhu
....
....
bukan apa, bila i rasa sedih memang i selalu macam nie
esOk kOmpem i akan call mama
nak cakap dengan alia, ateh n baby
yang tu je aku slalu cit cat
'ma, angah sedih sangat nie. nak balik rumah!!!'
ishk3x..macam budak kecik je i nie..
xpelah, i terasa diri i kecik lagi nie..
[mood : perasan kejap]
'if i got a problem, i feel sad, i like to cry, then i will miss all my family
cOz i need my mOm right nOw'






Friday, February 18, 2011

::i'm in lOve::

wOw, that's a surprise entry lOlll
apa punya entry lah i main suka-suki je nak letak
i dah jatuh cinta???
hurm, a big news ni
wahahaha
nO lah...
en2 nie saje2 je i nak tulis taw
lelaki macam mane yang i jatuh cinta nie?
bukan lah
u just jatuh cinta dengan assignment i je
susah betul la nak tulis surat cinta nie
u'Olls ada idea x nak balas surat cinta yang i dapat nie?
cukup puitis surat cita tu!!!
dalam surat cinta tu suruh i reply tentang :
.....
.....
~ faktOr2 yang menyebabkan berlaku ketaksamaratan peluang pendidikan antara pelajar luar badar dengan pelajar sekOlah bandar
~ kesan-kesan ketaksamarataan
~ langkah-langkah untuk mengatasi ketaksamarataan peluang pendidikan
.....
.....
sO, i kenalah reply surat cinta tue taw
i pun xreti nak buat ayat2 yang cukup puitis nie
i baru ciap buat satu faktOr je setakat nie
sO, i kena berusaha untuk siapakan surat cinta ni by next week
sebab nanti i sibuk dengan macam2 kerja pulak
tu baru satu surat cinta i
padahal ada lagi taw...
i tengah tunggu surat cinta yang lain...
setakat nie baru dapat dua
banyak jugak yang i kena balas nanti...
sO, kena siapkan reply yang satu ni dulu Ok!!!

Tuesday, February 15, 2011

::sOmethIng wrOng with my blOg::

hurm...apasal bila i bukak blOg i xbOleh tengOk backgrOund
pelik la...
xtahu asal bOleh jadi macam tue...
kalau u'Olls pelik, i pun jadi pelik
is there anything yang pelik kat blOg i nie
nantilah i settlekan
sekarang xbOleh nak setting lain
banyak kOmitmen lain pulak
assignment tengah menanti
urusan kOt lagi i kena settlekan
bahagian kepegawaian atas bahu i merangkap assistan katakan
kesimpulannya banyak yang i kena buat nie...
Oklah, just nak gtaw u'Olls yang tu je...
sebab i xske bila i bukak blOg i sendiri, backgrOund xada
hurm, xtahulah kalau u'Olls bukak ada ke x kan???

Err .. Hye .. Saya Blogger Baru..

hye...
u olls, sy join segmen Encik Ben nie
biasalah
follower i baru je 75
xmencecah 100 lagi!!!
by the way, i don;t know la nak kata blog i nie berat ke x dengan widget2 nie...
hehehe
so, kalau sape2 nak join segmen Encik Ben ni, klik DI SINI
simple je entry nie taw...
credit to En. Ben k!!!

Monday, February 14, 2011

:: Maulidur Rasul::

     Seperti kelaziman tahunan, umat Islam di Malaysia akan menyambut hari sempena keputraan Rasulullah saw pada 12 Rabiulawal setiap tahun.Umat Islam di Malaysia akan mengadakan berbagai aktiviti dalam acara sambutan Maulidur Rasul. Kerajaan Malaysia mengisyhtiharkan 12 Rabiulawal setiap tahun adalah cuti umum. Diantara acara-acara dalam sambutan Maulidur Rasul ialah Perarakan, Syarahan, Forum, Marhaban dan Jamuan di peringkat kampung sehinggalah ke peringkat kebangsaan.

     Dalam menentukan tarikh kelahiran Rasulullah saw, ahli-ahli sejarah Islam berbeza pendapat. Pendapat pertama dan masyhur ialah Rasulullah saw lahir pada malam Isnin 12 Rabiulawal dalam Tahun Gajah sebelum subuh. Ini adalah pendapat Ibnu Ishaq yang dipetik oleh Ibnu Hisham dalam kitabnya yang terkenal, Sirah Ibnu Hisham. Dan pendapat yang kedua ialah pendapat yang mengatakan bahawa Rasulullah saw memang lahir pada malam Isnin, sebelum subuh Rabiulawal tahun Gajah tapi tarikh sebenarnya ialah pada 9 haribulan.
Diantara tokoh ulamak-ulamak yang sependapat mengatakan Rasulullah saw lahir pada 9 Rabiulawal ialah Yunus bin Yazid, Ibnu Hazam, Muhammad bin Musa Al-Khawarizmi dan Ibnu Taimiyyah. Dan diantara tokoh-tokoh falak moden yang membuat kajian semula tentang perbezaan pendapat ini ialah Mahmud Pasya seorang ahli falak Mesir dan Dr.(H) Hj. Kassim Bahali, Persatuan Falak Syarie Malaysia. Mereka menyatakan bahawa Rasulullah saw lahir pada 9 Rabiulawal. Ini adalah berdasarkan kepada Taqwim Qamariah tulen tanpa Nasi' dan dikebelakangkan 53 tahun dari tahun pertama Hijrah.


     Didapati bulan kelahiran Rasulullah saw iaitu bulan Rabiulawal jatuh pada bulan April 571 M. Berdasarkan hitungan, Ijtimak berlaku pada 10 April 571M pada 8;21 UT. Menurut kaedah kebolehnampakan hilal, 1 Rabiulawal jatuh pada hari Ahad, 12 April 571M dan hari Isnin yang bertepatan adalah 9 Rabiulawal manakala 12 Rabiulawal jatuh pada hari Rabu.



Rasulullah s.a.w. telah dilahirkan di sini.


     Dalil seterusnya yang mengatakan bahawa Rasulullah lahir pada 9 Rabiulawal ialah pada Isnin 9 Rabiulawal (20 April), fasa bulan adalah 64.4% dan bulan ghurub pada pukul 2:26 pagi. Apabila bulan ghurub awal maka langit ketika itu kelihatan cerah dengan bintang-bintang yang dapat dilihat lebih banyak kerana tiada gangguan cahaya bulan. Ini bertepatan dengan kisah kelahiran sewaktu dilahirkan Rasulullah saw bahawa sebelum subuh, langit adalah kelihatan sangat cerah dengan cahaya bintang-bintang yang bertaburan. Walau bagaimanapun, itu adalah pendapat individu tertentu dengan pengkajian mereka.
Moga ada pihak lain yang dapat membuat kajian lebih lanjut dalam menetapkan tarikh kelahiran Rasulullah saw. Kajian-kajian lanjut itu sebenarnya akan lebih memajukan lagi perkembangan ilmu Sejarah dan Falak. Malah tarikh-tarikh peristiwa penting Islam yang lain juga wajar dibuat hitungan semula. Kita umat Islam di alaf baru sekarang telah banyak melahirkan ahli-ahli Sejarah Moden, Falak / Astronomi dan ahli-ahli Sains yang lain yang pastinya akan mengembang dan menyumbang kepada penguasaan ilmu pengetahuan kepada pembangunan ummah, InsyaAllah.

     Objektif diadakan sambutan Maulidur Rasul ialah untuk mengembalikan ingatan kita umat akhir zaman terhadap junjungan besar kita Muhammad Rasulullah saw. Dengan mengingatinya akan menambahkan lagi perasaan cinta kasih kepadanya serta mengenang, menghargai serta mengambil iktibar kisah suka duka perjuangannya. Walaupun sambutan Maulidur Rasul ini adalah satu adat sahaja tapi ia adalah adat yang bersifat ibadah dan wajar diteruskan, InsyaAllah.



Sumber : Jabatan Mufti Melaka




Sunday, February 13, 2011

::pabila cikgu cekgi berhujung minggu::

great vacatiOn at taiping...
lalalalalala~~
1st entry i dah ceritakan perihal perjalanan we olls ke sana kan
so, pada 2nd day tu bangun awal jugaklah
by the way, asalnya nak gerak awal
tapi ada sOmething happen
sO, rancangan tergendala buat seketika
gempak jugak kalau nak bercerita
what ever, xmahu la cerita kat sini
macam buka pekung di dada pulak
sebenarnya we olls dah gerak pergi bukit merah taw
siap bukak GPS lagi sebab nak tahu jalan
redah je la...nasib baik ada GPS
tapi, lepas separuh jalan
kena patah balik
kesian kat mak cik dah sediakan breakfast
nak jaga hati Orang tua katakan
biasalah, Orang muda mesti kena hormati yang tua kan
lepas breakfast we olls gerak semula ke bukit merah laketown resort
pukul 1 dah masuk sana, lepas beli tiket
we olls phOtOshOt dulu la
then, we Olls decide naik chairlift dulu
then, baru masuk water park
dari pukul 1 lebuh sampai pukul 4 lebih main air+air hujan
memang seronok
i dapat main tube side
1st trip naik dengan 'L'
then, i naik dengan cik dah pulak taw
twice i naik dengan dia
sampai terhantuk kepala dia...
masa tu cik dah duduk belakang and i duduk depan
then, i main jugak body slide
yang nie kena pakai swimming suit je boleh main
memang i pakai swimming suit i pOn
so, bolehlah redah main menda 2
best betul
gelungsur ke bawah
2 kali je i turun naik
hurm, then yang i rasa paling serOnOk bila we Olls 6 Orang nail bOla besar tu
berkejar antara cik dah, meera, mat yus, paan, zul and i
ishk..susah jugak nak naik awalnya
diOrang yang dah sampai atas main henjut bola tu
susah ma nak naik
tapi yang tu paling syOk walaupun just 5 minit je
lepas tu, i pergi swimming kat pool
lama betul i tak g swimming taw
hehehehe
memang balun betul
habis gaya i buat masa swimming tue
lepas gian katakan
lepas penat main, time untuk tukar pakaian
.......
.......
dah naik darat nie terasa lapar
lepas ciap mandi+salin pakaian
i terus cari kedai makan
makan nasi tomato je
alhamdulillah, memang sedap
xtahu la sedap sebab lapar atau memang sedap
sambil makan i teguk je air mineral
dah habis makan baru i sedap
rupa2nya i minum air Orang taw
i lupa air dalam beg
hahahah
xpelah, dah masuk dalam perOt pn
.......
.......
siap makan cari buah tangan tOk classmate i
jumpa jugak key chain skuter yang comel buat mereka
sO sweet, walaupun harga tidak seberapa
i tetap ingat kat mereka semua taw!!!
.......
.......
tadi mula2 masuk memang teringin nak buat spa fish
akhirnya i buat jugak
RM10 fOR 15 minutes
dah siap buat spa fish sambung pulak 
buat urutan kat kerusi urut RM3 fOr 15 minutes
lepas buat semua tu
nampak pula pusat game
lekat kat situ pulak
ciap main lumba kereta dangan cik dah...hehehe
then, masa untuk balik rumah pula
.......
.......
ready tO watching mOvie at the mid night
1stly, pusing2 bandar taiping dulu
bila dah nak dekat pukul 11.45 baru pergi taiping central
panggung wayang kat situ
pia and dauz ddk couple seat, mat yus and paan pun couple seat
cik dah,'L' and i duduk bertiga je la
xde partner..hehe
we Olls tengOk cerita 'Sini Ada Hantu'
dalam cerita ada cerita
jumpa hantu pokok pisang+hantu nombor ekor+hantu dalam van+........
huhuhu
kalau nak cerita panjang pula
i memang takut tenGok cerita hantu nie
hurm, tapi gagahkan diri je la
by the way, last sekali baru ada lawak sikit
hurm, habis wayang around 1.30 a.m
then, semua rasa lapar
nak pekena nasi kandar, tapi tak ada pula
so, makan je la mee goreng
supper+dinner taw
balik2 rumah terus basuh muka and tidOw
.......
.......
fOr the last day,
lepas siap2 pergi pasar kat seberang jalan dulu
pergi cari ikan pekasam
i xbeli pun
tapi i beli ikan kering yang macam kerOpOk
seuka betul i makan menda 2
then, baru we Olls gerak pergi bukit larut
tapi xboleh nak naik pagi
ticket sold out waktu pagi
sO, we olls decide nak naik pukul 1.00 t/hari je
then, we Olls pergi jalan2 kat tasik and sambil buat phOtOsHot lagi..
teringin betul naik swan bOat
i naik denagn cik dah je la
sape lagi
laju je kayuh swan boat tue
buat stretching kaki
enough abOut lake
......
......
teruja nak naik bukit larut
naik atas sana kena pakai land rover
ada 108 selekOh taw
banyak tue
ada banyak jugak selekOh tajam
sO enjOyable abOut the trip there!!!
samapi sana naik cendana hut..
adOi, perut terasa lapar
pekena char kuey teOw satu+nasi gOreng 'L' sikit..
mintak sikit je nasi gOreng
nak rasa je *wink*
siap2 makan turun pergi naik jambatan gantung kejap
tibe2 terdengan hon berbunyi
alamak, jam nak dekat pukul 3 petang dah
kejap pak cik!!!
bergegas naik atas
sampai senak perut berlari naik bukit
selekoh tajam+bukit
memang penat wOooo
ok, sampai2 terus naik land rover
masa balik Ok lah
driver tu bercerita serba sedikit tentang bukit larut
sejarah bukit larut tu
countdown je selekoh masa nak turun
akhirnya selamat sampai ke daratan semula~~~
terus gerak balik rumah parents zul
xsabar rasanya nak makan sambal udang taw!!!
memang makan 2 kali tambah taw
kenyang betul perut
xhabis lagi
kemudian makan pula durian
nak jumpa durian kat kb lambat lagilah kOt
then, lepas ciap mat yus balik dari taiping hantar asam keping pergi kilang
baru we Olls balik rumah tok wan
kemas barang+mandi+solat
around pukul 8 lebih we Olls gerak pulang ke kOta Bharu
alhamdulillah
selamat sampai rumah puluk 1.30 pagi
teringat pulak masa Odw balik
ada road block
pak cik pOlis kata dekat 'L'
bOleh patah tengkuk dye tidOw
i gelak je la
dye xsedar pun
nyenyak betOl tidOw nyer
.......
.......
alhamdulillah, berakhir juga percutian hujung minggu we Olls
next vacation???
time???
place???
decide next time ok!!!
gambar xboleh masukkan lagi...
nanti malam update baru masuk an gambar!!!
xciap tranfer lagi...



















Thursday, February 10, 2011

::welcOme tO taiping::

hehehe....
this weekend memang i xlepaskan peluang bila housemate i ajak pergi bukit merah
wah, memang dirialisasikanlah
so, we decide pergi 2 buah kereta je
alhamdulillah
we olls gerak petang khamis
after habis kuliah
around pukul 4 gerak dari kubang kerian
before pergi sana cari barang2 keperluan dulu
shopping peringkat 1
semua yang pergi just 9 orang...
hehehe :)
alhamdulillah, sampai taiping around 10 malam
terus pergi cari kedai makan
sebab perut sudah berbunyi tanda perlu diisi
then pergi rumah parents zul dulu
hurm, interesting
ada kilang buat asam keping
ada jugak i terjah tengok cara buat asam keping
then, xketinggalan pula, i dapat makan buah durian taw...hehehe
dah lama i xmakan durian
so, lepas jugak makan tahun nie
then, kami bermalam di rumah tok wan
walaupun sudah kepenatan
setelah membersihkan diri semuanya
we olls layan cerita hantu kak limah balik kampung samapi ada yang tertidur awal
sebab badan rasa penat sangat
selepas habis cerita, apalagi kan...
masa untuk tidur...zzzzzz



Wednesday, February 9, 2011

::coretan rasa::

a few days i rasa memang i rasa penat sangat
walaupun tidaklah sepenuhnya kuliah dari pagi sampai petang
now, everyday i rasa padat sangat dengan kuliah
so, malam2 i selalu tidur cepat
and a few days jugak i rasa panas la
terik pula matahari menyembah muka bumi ni
......
......
entahlah i dah xreti nak tulis apa
kepala otak dah blurr jer~~
i don't have any idea
hari ni i baru dapat satu assignment
fOr subjek EDU
budak kelas lain banyak yang dah dapat
i baru dapat satu je...
alhamdulillah...
1st draft dah kne submit next week
.......
.......
yesterday dah start latihan rumah sukan taw
i datang untuk kehadiran bagi sem 5 je
at least i menyokong KOT nie
so, kenalah menghadirkan diri
takkan kita yang anjur kita xsupport kan
macam projek bagi sem 5
teringat masa sekolah dulu
bila KOT boleh masuk acara
now, i xboleh nak masuk acara2 favOurite i dah
kenapa???
masa i fOrm 4 dulu i main netball
sejak tu kaki i injured
lebih specific kat lutut i nie ada prOblem sikit
so, kalau lutut i tersalah sikit mesti kecederaannnya berulang
nama je student Pj, tp ada problem macam nie kan!!!
sedih jugak xdapat nak amsuk acara2 favOurite i tue
dulu boleh je nak main
kadang2 geram jugak
hati still nak mewakili rumah sukan
tapi apakan daya
i xberani tanggung risikO kalau kaki i sakit
i masih perlukan kaki ni nak buat ujian amali untuk sem 5
karang tempang pulak kaki i ni
memang la dOc ada syorkan untuk jumpa pakar
sampai sekarang i xpergi pun
degil betul i ni kan???
wahaha [ngutuk dr sendiri tu]
well, dah memang hakikat
......
......
ok lah, next time i rasa nak menulis and ada mood i akan menconteng di dini ok!!!
chow cincau...


Sunday, February 6, 2011

::mood kurang baik::

erk...when i open the facebook
i see this status
i like it
....
....

if only you could see the tears in the world you left behind...
If only you could heal my heart just one more time...
Even when I close my eyes...
There's an image of your face...
And once again I come I'll relise...
You're a loss I can't replace...
....
....

Saturday, February 5, 2011

::perjalanan yang memenatkan::

dalam hidup i nie ist time i tunggu keretapi lame betul
sepatut i punya keretapi sampai around 2.10 pg
tapi bila i pergi stesen ketapi i punya membe text me
she told me yang ketapi tu lewat
may b around 6.30 am bru smpi
itu paling awal la
then, papa a.k.a i punya uncle terus pergi tanya kat kaunter
confirm lewat
apalagi, papa kata balik tido dulu la
sampai2 rumah kena gelak ngan abang amir
gelakkan orang je abang amir nie
ok fine, xpe
so, sambung tido la nampaknya
then around 6.30 baru gerak balik pergi stesen
i tanya pulak kat kaunter dye
dye kata ketapi samapi 7.30 a.m
redha je la
papa pun kata alang2 tu, baik tunggu je kat situ
alhamdulillah, keretapi sampai jugak around waktu yang diberitahu itu
tapi yang i rasa sakit ati
tiap kali berhenti kat setiap stesen tu mesti lama
adoi, penat betul den nak tunggu
......
......
......
nasib baik masa dalam tren dye pasang movie
boleh i luangkan masa sikit
i tak tahu apa tajuk cerita yang i tengok tu
mula2 memang geli la
starting orang asli tu memburu tapir
then, diorang makan isi2 dalam tapir tu
memang geli betul i tengok
macam dah nak termuntah
mana tidaknya, manusia tu makan hati, jantung or wat ever la isi2 dalam perut tapir tu
memang geli
one day, sorang tu nama dye 'jaguar pow' mimpi yang anjing datang
ada sorang ni suruh dye bunuh anjing tu
so, sebenarnya ia menjadi realiti apabila pagi itu kawasan perkampungannya dimusnahkan
orang2 dewasa semua dibawa suatu tempat yang asing
huh...memang seksa betul tengok..memang kesian betul
beberapa orang yang diikat dilehernya dan digantung pada kayu
senget2 orang tu jalan
jauh jugak perjalanan diorang yang ditawan tu
sampai satu tempat yang dituju tu
kaum perempuan dijual untuk dijadikan hamba
tehn, kaum lelaki dibunuh dan diambil jantung mereka
kemudian, kepala mereka dipotong terus
badan mereka pula dibuang
memang dasyat betullah
tapi akhirnya apabila tiba waktu jaguar pow tu, langit menjadi gelap
so, diorang xsambung untuk membunuh dah
jaguar pow dapat melepaskan diri dari tahanan yang kononnya dikatakan mahu lepaskan jika melepasi halangan yang mereka buat
tapi akhirnya dia dikejar hingga ke hutan
oraang jahat yang kejar dia tu semua mati akhirnya
isterinya serta anak dye dapat diselamatkan
mereka duduk di dalam satu lubang besar
isterinya yang mengandung tu melahirkan anak dalam air ketika air hujan memenuhi lubang itu
impress la tengok baby lahir dalam air
huhuhu
enjoy+geli+nak muntah tengok cerita tu
......
......
around pukul 2 lebih i rasa lapar
i tanye member2 i yang dua orang tu
diorang xnak makan
so, i pergi sorang je la
tapi dah xada makanan
just ada megi cup je
i bedal je la
i pesan megi cup+air mila
i makan sampai habis nak isi perut before sampai destinasi
akhirnya sampai juga stesen keretapi wakaf bharu...amin
tapi, kat stesen tu satu habuk teksi tak ada
pak cik kat situ kata jalan kat kb jam
so, kena tunggu beberapa minit
akhirnya sampai juga kat stesen ketapi tu
xkira la kena bayar berapa pun
kena bayar 35 ingit taw
mahal pun mahal la
janji sampai cepat
badan dah penat
sampai rumah b letak barang dulu
then terus pergi ambil kereta wan and umi
pas tu baru balik rumah sewa i
i sampai rumah sewa pukul 5 lebih dah...
penat woo
memang panjang perjalanan tu bagi i
sebab penat menunggu!!!






Thursday, February 3, 2011

::baby qaisara::

i have a good news today
i dah jadi aunt
by the way, bukan abang i yang dapat baby
tapi membe i yang same school dulu
sape ye?
nama membe i tu nursuehada binti jaafar
i dapat tahu baby yang dilahirkan tu baby girl
kalau xsilap i baby tu parent dye nak bg nama qaisara
so sweet kan!!!
ni gambar baby qaisara
comel kan baby qaisara???
sweet sangat
macam mummy dye
congratulation buat atam and daud
semoga anugerah yang dikurniakan ini membawa keberkatan dalam hidup berumahtangga
amin..



Wednesday, February 2, 2011

:;GRASS BY::

apa ye GRASS BY nie???
of course u olls xkenal apakebendanya
so, now i really want to introduce my friend punya band
by the way, i cuma kenal sorang je ahli band ni
namanya ialah Asyraff Nazreen Haikal
walaupun i baru je kenal dia
tak sangka pulak member i yang sorang ni tengah buat sesi rakaman band diorang 
single pertama katakan
however, i tolong doakan saje ye...
all the best and wish u luck haikal

Tuesday, February 1, 2011

::hatiku berbunga::

wah3x
daripada tajuk en3 ni nampak macam hepi semacam je
what ever
kenapa i rasa hepi sangat ni
tapi xboleh nk hepi sangat
nanti tiba2 boleh berduka pulak
so, xboleh nak riak lah
thanks to someone that tell me the truth
tapi i tak de lah nak percaya 100%
tapi pelik la
macam mana you pulak boleh tahu hal tu
habis they olls cerita dekat you ea
another sign for me
macam azam tahun ni boleh tercapai je
sudah lah tertunda dari last year punya
mudah2an semuanya dapat dimakbulkan tahun ni
walau dah banyak kali they olls cakap dekat i
i sendiri tak tahu betul ke tidak benda 2
at least biar tuan empunya diri cakap sendirilah...hahaha
kejam2...
what ever la kan...






::hOhOhO::

adui....xboleh tidur lagi ni
dah bosan i baca novel
ak tengok tv
tapi xada cerita pulak
nak message xboleh pulak
xpelah
i rasa baik i mendiamkan diri je la
tapi kan..
i teringantkan something pulak malam ni
bila i sunyi
memang la sunyi
semua orang kat rumah i dah tidur
mujur malam ni i tak bukak tudung saji
kalau tak, i boleh santap nasi lagi la
may b sekarang i xrasa lapar lagi
kalau i rasa lapar memang i pergi bukak tudung saji jawabnya
i rindu dekat bebey i la..
ops...ni yg kurus, yang gemuk xde pulak gambarnyer

so, i miss u too budak kecik :)