Monday, January 31, 2011

::ungkapkan kata cintamu::

pergh...
ni satu ungkapan yang i ambil dr novel yang i baca semalam
dari starting i baca air mata i dah meleleh
before balik bercuti i dha beli novel baru 2 buah
satu dah habis i baca
cerita dalam novel berkaitan kasih sayang seorang bapa yang tidak pernah terlaksana
kesedihan seorang anak yang tak dapt kasih sayang seorang papa
sedih betul i baca novel 2
bt yhe way, happy ending
dalam masa xsampai 12 jam i habiskan
tu pun tergendala sebab kne buat kerja kat rumah sikit2

bila pulak ada orang nak ungkapkan kata cinta kat i???
ceh..ceh...
nak jiwang2 la pulak...




kisah sebenar di Egypt baca dan sebarkan

Salam semua...

Minta jasa baik semua yang berada di Malaysia,
Tolong, tolong, tolong, sebarkan pada semua.
Tingkatkan kesedaran.
Rakyat Malaysia di Egypt perlukan bantuan kerajaan.
Secepat mungkin.
Keadaan di Egypt adalah lebih buruk dari yg anda semua tahu.

Kami lihat, media utama di Malaysia tidak ketengahkan langsung hal Egypt.
Kata TPM, "Pelajar Malaysia selamat, tidak perlu dibawa pulang."

Please, jangan bergantung pada media tempatan dah.
Go online, bukak BBC, Al-Jazeera.
BUKA MATA, banyak lagi penting dari hal pilihanraya Tenang tu.

Kenapa, kenapa, student abroad je yg banyak sebarkan hal ni???
Lepas tu, keluarga pelajar Egypt yg kt Malaysia je risau.
Korang tak risau ke?
Tolong la, aku merayu ni.

Okay, wanna know the truth???

Airport di Alexandria dah tak boleh pakai.
Balai polis di sekitar Mansoura dan Alexandria dah dipecah.
Angkatan polis diarahkan untuk tidak mengawal, kononnya untuk susahkan lagi protes.
Penjara-penjara, yes, PLURAL, di sekitar Egypt dah dipecah masuk; lebih 6000 banduan terlepas di jalan-jalan Egypt.
Pelajar2 perempuan terpaksa bergantung dengan pelajar2 lelaki untuk mengawal rumah mereka.
picture credit to krisis mesir

Aduh, tak boleh tidur aku malam ni, menunggu updates dari Egypt.
Korang, please. Aku merayu ni. Sama2 kita tolong. InshaAllah, semua akan selamat.



post credit to umek.thanks for posting this babe. i wouldnt understand unless you post it. and im praying that my aunty and all malaysian at egypt is alright. amin.

and you. yang sedang membaca. please copy and paste entry ini di blog, di facebook, di twitter in everywhere social network you have. spread it please.
thank you. :'(

this entry i take from: 

Saturday, January 29, 2011

::kelantan vs selangor::

best betul i tengok bola malam tadi
kelantan vs selangor
1st gol tu biasa je i tengok
tapi mase separuh masa pertama dah beberapa kad kuning telah dilayangkan
safiq rahim pun ada jugak dapat kad kuning
kasar jugak la permainan yang dimainkan itu
by the way, 2nd gol memang cun la
piya yang jaringkan
anger tepi
sudut yang sukar pulak tu
tapi masa perlawanan sedang dilangsungkan
as usual, perkara yang i xsuka
penyokong main mercun
lepas tu lempar ke dalam padang
sudah la permaianan sedang dilangsungkan
so, i suka cara pengadil amik keputusan untuk berhentikan perlawanan buat seketika
sampai reda sikit
barulah permainan disambungkan
i fikir jugak
kenapalah penyokong2 bola sepak ni berperangai macam tu
they olls tu xada etika dalam sukan
at least janganlah teruk snaagt perangai
macam merusuh je
i don't like la...
bila la semua nak berubah???
bila i tengok macam tu rasa kesal jugak
i tahu diorang tu fanatik sanagt dengan bola ni
tapi, jangan lah bertindak macam tu
membahayakan orang lain je...
so, fikir2kanlah..



Friday, January 28, 2011

::orang kaya baru::

assalamualaikum
hohoho....apa i nak cerita ni?
dah beberapa hari xupdate nih...
penat la sangat
duit tengah banyak
so, jadi orang kaya baru kejap
so, apa je kejenyer
shopping jer
jangan!!!jangan!!!
fikirlah hari depan pulak...
bila duit elaun dah masuk
macam2 benda i nak beli
before CNY ni i dah beli beberapa keperluan study
banyak jugak yg i habiskan
hehehe
anyway, i kena arrange my money tok praktikum lagi...
i xboleh nak joli sakan la...
semalam memang memenatkan
mana tidaknya
i gerak dari umah sewa i pukul 10.15
then gerak g rumah clasmate i
dari sana g antar kete dulu
then gerak g kb
jalan kat kb smpi kaki i pn lenguh
pas tu sambung plak g kb mall
jalan2 ag
sakit kaki i
petang baru gerak g wakaf bharu
waiting for ketepi
nak balik kg woooo
alhamdulillah, selamat sampi di rumah..




Wednesday, January 26, 2011

::another part::

hari ini selesai satu lagi mission
line padang i and kengkawan i dah siapkan
hari ni i duduk betapa kat padang ipkb tuh
sebab nak tolong ajk teknikal untuk KOt katakan
alhamdulilalah, semuanya sudah siap tadi
trek padang 400 meter sudah siap digelek guna minyak hitam
kerjasama yang diberikan olah semua clasmate i...
shuke sangat2
sebab they olss bagi komitmen nak siapkan line tu
dari pukul 11 lebih lagi we olss duduk kat padang sampai pukul 3 petang
kelas petang ada pelepasan
so, we olss sambung keje lepas asar tok cat tapak lontar peluru and rejam lembinf kalau xsilap i

masa tengah cat tapak tu, teringat pulak my clasmate punya birthday hari ni
plan punya plan, ingatkan nak kasi cat sama dia
tapi, fida and i pegi beli kek
kek tiramisu lagi
yang tu je yang sedap..hehe
selain itu, we olls ada beli senjata untuk serang befday boy

bila siap beli semua senjata perang
gerak ke padang dengan bawak kek..lalalla~~~
tercetus perang kelas PJ ELITE hari ini
senjata2 yang digunakan untuk menyerang befday boy ialah tepung and snow spray
i punyalah lari xmahu kena senjata tersebut
akhirnya i terkandas jugak
setelah penat keliling padang handball
malu i men kejar2
dah la ada student kpli tengah orentasi
time riada they olls
so, buat muka xtahu malu je la
pape pown, i enjoy sangat2
biasanya we olls sambut golongan pempuan je
now, mangsa lelaki pertama yang we olls sambut ialah mat le...
by the way, HAPPY BIRTHDAY MAZLAN a.k.a LAN MAZON
sweet 22
::juz happy birthday to you::

::iffah pun jadi mangsa::

::befday boy::

::otang2 yang sudah terkandas::

::gjan bajet encem::

::together we celebrated::

::sweet 22::







Monday, January 24, 2011

::i want to cry::

bila i rasa sedih i lebih suka menulis
so, i boleh nak luahkan pape yang patut
i rasa sunyi
i mula teringat kenangan lama2 i
sedihnya
kenapa xboleh nak putar waktu
i teringat kat arwah atuk i
abah and aki
masa kecik2 i rapat dengan arwah
i rindu kat dua2 atuk i
i rindu abah, rindu aki
i teringat masa arwah meninggal
masa arwah aki meninggal
i still form 3
and arwah abah meninggal masa i masuk form 4
rindu dua2 :(
'di mana kan ku cari ganti'

thne, dulu2 ada orang janji ngan i bila i ada pape problem ley kongsi ngan dye
tapi semua tu dah xleh nak pakai
i rasa lain
i xboleh nak cerita dekat dia 
sebab i dah rasa jauh
xmacam dulu
macam2 i cerita dekat dia
lepas i abis sekolah pun dia ada mesej i berapa kali je
pas tu dah lupa kat i
sedih taw..sob3x

bila i masuk maktab i xkisah jauh dengan family i
kenapa?
sebab i dah biasa duduk jauh dari family i sendiri
so, i boleh berdikari
yang tu i tak sedih
tapi bila something yang melibatkan family i kan
kenapa i mudah sangat nak nangis?
sebab i sayang family i lah
kadang2 papa cakap ngan i sendiri i boleh menangis
papa xmara, kadang2 i sedih bila dengar suara papa dalam telefon
sebab i xjumpa papa, mama, along, n adik2 i
ops, sekarang i dah ada akak ipar...
tertinggal pulak sorg
salah satu perkara yangs elalu buat i nak nangis
bila i tak ada duit, i call papa
dengan lagak sedih i cakap xde duit
suruh papa bank in
papa tnye i makan apa
i cakap mkn megi
pas tu papa cakap 'kesiannye'
kemudian, i boleh terus menangis
sedih rasa, sebak :(

pernah bila i xtegur dengan kawan baik i
i sedih sangat
i ni pun too emosional
 when i don't like something
i tak akan cakap, tegur
thats my point
buruk ke perangai i ni
xboleh nak tukar dah
i memang macam tu

tapi sekarang
i rasa kecewa+i kecik ati
tolong lah
bila i ada kat situasi ni
 i xakan jadi nina yang happy go lucky
enjoy my life
but everything will be okay
hope so
sape nak ubat ati i nie?
sakit ase
bila macam ni
i jadi serabut+i macam nak nangis
tapi i kena kuat

sebabnya i rasa orang yang i sayang mula jauh dari hidup i
i need my family+adik
always beside me








::We Have Been Friends fOr 3 years, 6 mOnth, 1 WeeK & 1 day::

walaupun mood i xberapa ok hari ni
kenapa i tetibe teringat pasal detik dan saat ni?
i xsangka rupanya perkenalan, persahabatan kita nie
sudah menjangkau usia 3 tahun, 6 bulan, 1 minggu and 1 hari
saat detik dan ketika ini, banyak perkara sudah berlaku
satu perkenalan dan pertemuan yang telah dirancang oleh yang maha esa
takdirnya yang telah menentukan we olls berada di sini
dah macam2 perkara i lalui
krisis terutama sekali
wat ever guys, may be it will be rules for friendship
it's come and go
one more...thanks olls to eb my friends until now!!!
love you olsssssssssss
::guys, i like the way we grow here::
::di saat kite berhujan bersama-sama::







Sunday, January 23, 2011

::hAppy bIrthDaY hoUsEmAtE::

firstly i teringin nak tag housmate i yang celebrate borthday dye ni
sape ye housmate i yang malang sikit ari ni???
nama housmate i tu 
.......
.......
.......
.......
itulah cik gebu tue
gebu x dye nie???
jawab2...jawab sendiri la ye...
memang syok plan hari ni
so, mission accomplish taw
bermulalah, apabila my housemate nak kenakan dia time dye mandi
tunggu punya tunggu
we olls sudah sedia dengan senjata masing2
i dah sedia dengan kek tiramisu bersama lilinnya
fida bersama tepung yg sudah dibancuh dengan air
wawa and mira sedia dengan spray for birthday party
ameera sudah sedia dengan switch utama rumah
jeng..jeng..jeng..
......
......
selepas housemate i keluar bilik air
semua terus menyerang
kesian cik gebu tu
mana tidaknye
lepas mandi kena serang pulak
so, dye kena mandi lagi sekali lah
ok fine...
dah settle semua
we olls terus dinner
menu untuk dinner we olls ari ni
bihun tom yam+kek tiramisu+air sirap limau
disert pulak = ais krim+roti gardeniar+air coke
tapi kan
.....
.....
i kena calit dengan kek
mula2 just kat siku i je
then i lari masuk toilet
i ingat dah selamat
bila i keluar ameera omar kejar i
habis rambut+muka i kena krim kek
ishk3x
memang kene lumur dengan kek je
what ever, i wanna wish happy birthday to nabila chidori a.k.a cik gebu
sweet 22..






Saturday, January 22, 2011

what i'm feeling today

huh...so bored today
just listening the seminar about integrity
no classes olso
i dah tak tahu nak buat apa
jadi, my classmate and i lepaking kat depna libry je
nak mausk library penuh
biasalah bila berkuatkuasa peraturan tidak boleh keluar selagi belum puluk 1.00 p.m
so, we olls semua bertapa kat dapat maktab je la
nak cari lecturer hari ni diorang xada jugak
lecturer department PJ xada
diorang pergi bengkel pengurusan konflik
ada konflik ke lecturer nie???
i don't know lah
ask them sendiri la..hehe
wah..hari ni i dah tahu sape akan observe i mase praktikum
i and fida dapat Encik khairil Azman
not bad
may b we will cooperate together lah..
i perlu tunjuk ajar dari seorang pensyarah yang baik
1st time nak praktikum
so, bulan 3 menanti bagi my 1st praktikum at SK Panji
gonna will be okay soon :)
by the way, this evening i kena tolong bahagian teknikal untuk buat line padang
saje merajinkan diri
okay lah, see u then..
nanti i continue my story..lalallal



Friday, January 21, 2011

::date::

assalamualaikum semua....
semalam i tak sempat nak update
y? mana tidaknya, petang around pukul 5.30 p.m i keluar ngan adik
semata-mata i nak pergi jumpa member i mase i buat SBE kat melaka
sape ye?
diorang tu onnie, ika, takim n member diorang yg i baru kenal semalam
nama budak shegal tu ialah haikal a.k.a klang sebab dye tu orang selangor la
anyway, after solat maghrib baru we olls gerak ke restoran pilihan
kat mana tu?
D'Kantan area Kubang keria tu
they olls suruh i jadi co-pilot
i mana cam jugak jalan2 area KB nie
so, i bawak diorang ikut jalan yang i tahu
kesian they olls sebab jauh i bawak diorang pusing
dari kb mall-kb-padang tembak-panchor-panji-kk-D'Kantan
memang pusing2 betul
kesian jugak sebab they olls dah kelaparan semalam
sorry guys, i memang xcam jalan area kb ni
xarif sangat jalan2 sini
telah la waktu malam i drive sendiri
huru-hara jadinya
macam mana pun, sampi juga we olls kat restoran tu
restoran dalam taman 
after dinner, we olls gerak balik ke destinasi masing2
diorang gerak balik besut and i gerak balik rumah
sampai di rumah, my housmate kata nak exchange bilik
i boleh duduk bilik sorang
we olls decide master bedroom (lala, mira, wawa and fida), 
2nd bedroom (meera and ...), 
3rd bedroom ( will be my bedroom)
and then, bilik di dapur tu we olls kekalkan sebagai stor barang
mula2 kata nak kemas hari ini
by the way, terajin pulak nak kemas
so, we olls decide terus kemas bedroom after cleaning the stor
alhamdulillah, around 1.00 a.m semua dah settle
so, malam tadi i tidur di bilik baru lah
before ni bilik yang i duduk ni bilik laundry, bilik iron...
sekarang semua almari or basrang2 dalam bilik masing2
dunia baru bermula :) i lolikeeee



 


Wednesday, January 19, 2011

::rindu sama clifford::

waaaaa...
kenapa perasaan ni membuatkan i rasa tak tenang?
i rasa rindu pada sekolah i dulu
I am ex-cliffordian
I'm proud to be cliffordian
 {ni i punye lencana sekolah taw}
i study kat sane dari form 1 sampai form 5....
i sempat masuk lower six kejap je before i dapat tawaran ipg
where r you 5C1 a.k.a 5 Cokmar 1 student?
rindu bangat sih
kenapa cokmar ek?
cokmar nie nama tok barang2 perhiasan diraja
kat i punya skol gunakan nama2 barang diraja untuk nama kelas 
standard 4 = Nafiri
standard 5 = Gamelan
standard 6 =Rebana
form 1 = Pending
form 2 = Kerongsang
form 3 = Mahkota
form 4 =Keris
form 5 = Cokmar
Lower Six = Tanjak
Upper Six = Mohor
ishk..kenapa pulak sampai ada skol rendah yep?
budak2 skol rendah nie adalah pelajar2 sisp stand for sekolah indera syahbandar pahang
sekolah projek
so, termasuklah dalam clifford nie
{nie gambar classmate i yg kekal bagi form 4 and form 5
guru kelas juga sama}

terjah punya terjah hari ni
pengetua i dulu dah besara tahun lepas
teringat kat bonda pengetua
'datin hajah ragayah binti haji omar'
ingat lagi nama penuh pengetua i tu
"selamat bersara!!!"
{gambar kenangan masa form 5 punya dinner}

{bila i cita2 nak jadi polis, i masuk kadet polis}

{my gang at skol}
dari kiri : mira a.k.a ya, ida, farah, i, hana and fina

guys, i miss u all sangat2...
wanna see u'olls...
...lot's of love...



::selamat hari rabu::

semalam i xsempat nak berblogging taw...
sebabnyer terlalu penat sangat...
mana tidaknyer
i habis kuliah dah pukul berapa
then, petang i kne g padang coz kne buat line padang hoki with my clasmate
alhamdulillah, semua dapat disiapkan petang itu juga
nasib baik buat padang tu xde la complicated sangat
u'olls nak taw knpe i penat sangat?
pagi tue i ada kelas koko taw...
bukan buah koko tue
tapi kelas kokurikulum la..
group kelas i kne buat amali lompat tinggi
i ni xde lah tinggi pun
janji bolehlah lepas tali tu
hahaha
tu yang buatkan i penat sangat taw
balik dari padang i terus ke belakang rumah
nak buat apa?
nak story la nie
u'olls taw x i kne masukkan pasir dalam botol air mineral 1.5 liter
2 botol i kne penuhkan...
mesti u'olls pelik knpe i buat macam tue
ni lah latihan yg i kne buat tok main badminton
nak buat ketahanan otot taw
buat macam dumbell tu
tibe2 sedang asyik i masukkan pasir dalam botol tue
rumah i gelap gulita taw
yang peliknyer rumah i je yg xde elektrik
rumah lain smeua ada area kawasan perumahan i tue
my housmate buatlah laporan kat TNB
before TNB datang, penyelamat 2 orang datang
rupa2nya fius terbakar
so, diorang pergilah beli fius kat PC
kejap je
my housmates n i makan candle light dinner taw
sebab makan bertemankan lilin jer
baru real punyer..hehe
tengah2 makan tu, penyelamat yang dua orang balik nak pasang fius n elektrik terus ada
so, si ameera omar a.k.a housmate i g la cancel report yg dibuat td
lepas tu, i pun rehat2 kejap depan tv
then, i rasa xlarat sangat
i tidur terus lepas isyak 
pukul 3 pagi i bangun untuk siapkan kerja yang tergendala
i ada presentation keesokkan paginya iaitu hari ni
jadi i siapkan apa yang patut
bangun pagi baru i pribt handout power point nyer
hari ni, pagi2 i pergi maktab dengan motor i penuh dengan barang
dari dalam seat motor i, raga penuh barang taw
i n fida kena bawak 2 botol mineral tiap orang
raket badminton i kat clasmate i yang lain
so, xpayah serabut dengan raket
disebabkan kelas PJM3113 pagi tadi, pakaian i basah dek peluh taw
tu tandanya i buat fitness dengan betul 2 jam tu
habis kelas terus g mandi
then baru makan
petang i ada kelas pengurusna n pentadbiran sukan
lepas discuss pasal lawatan tadi
i dilantik jadi biro bahagian protokol
wahwahwah
berprotokol kah i nie ek???
jawab...jawab...
thanks to my clasmate yg cadangkan nme i nie..
ceh, macam i terima je jawatan tu dengan rela
what ever la kan..
redha je la
ok lah, setakat itu je i nak cerita hari nie...








Monday, January 17, 2011

::under construction::


so, u'olls come soon okay...
i need time to change new background or setting here...

::hariku::

salam buat teman-teman blogger semua!!!
hari yang cerah kan di bumi kelantan nie...
hari ni seawal 7.00 a.m i n my housmate dah gerak dari umah taw...
nak pergi turf hoki punya pasal...
nasib baik stick hoki dlm kete my clasmate...
redah bandar kota bharu nek motor sudah
jalan dah la macam sardin je...
peduh dengan kenderaan taw...
penat i racing hari ni
wah...wah...wah...
macam jantan plak i nie kan...
racing tu!!!
tak ada lah, i bawak motor memang nak cepat sokmo...
alhamdulillah, sempat breakfast kat stadium kerana sampai awal...
hari ni jugak after class dapat makan aiskrim taw...
credit to Tn. Hj Aziz coz blanje we olls sumer hari ni...
then, time untuk makan...
hari ni dapat makan nasi goreng yang dimasak oleh cik wan radziah..
credit to her...
hari nie dye bangun awal semata-mata nak masak nasi goreng
terharu i taw...
cehhhhhh
enjoy for kuliah today
hari nie i memang terkejut sebab ada org sent msj yg adk i sakit...
masalahnyer i xtaw sakit pe..
so, i pergi la ostel jmpe adk i tue...
alhamdulillah, mse i pergi tu dye dah ok..
hati i pun dah rasa lega taw...
oklah,  i need to finish my work 1st for presentation diz thursday...



Saturday, January 15, 2011

::happy birthday to tengku nurfaizah::

---> 1 song to you
...happy birthday to you...
...happy birthday to you...
...happy birthday to you...
...happy birthday to you...

::tiramisu::
...
...
::birthday girl::
tengku nurfaizah bt. tengku mohd khaizul anuar
...
...
...
...
semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...
mission accomplished

plan punyalah plan strategi untuk celebrate birthday ni
we olls rancang nak kenakan membe i nie...
dari rumah i dah sedia dengan telur ayam n kuih keria buatan tinton
ops, elok2 sampai depan umah they olls tu, denagn menggunakan bakat sdp last sem
berlakun macam nak cepat
kononnya si tinton nak jumpe gewe plak...
nak cepatlah sangat
padahal...helah semata-mata
eksen si tinton disuapkan lempengair tangan birthday girl...
memang sedap...nyum3x
sambil itu, i n yang lain sedia untuk serang hendap dengan telur ayam di tangan
then, si mangsa tu di siram dengan air campuran sup,soya basi, sabun n other
1, 2, 3 gooooooooooooooooooooooo
step 1 : done
apalagi, si birthday girl cuba untuk serang hendap kembali dengan gayung di tangan
we olls sumer lari bertempiaran keliling kwsn perumahan
tinton n i pusing kwsn perumahan berdekatan umah sewa they olls
macam lari 2.4 pulak dah
memang memenatkan taw!!!
tunggu si birthday girl mandi pulak, nak bersihkan diri
lepas tu, sesi suap kuih keria....
jeng..jeng..jeng...
dalam kuih keria yang spesel tu si tinton dah buat lain dari yang lain
2 biji kuih tu telah dimasukkan bahan campuran lain
dalam kuih keria tu ada ketumbar, ajinomoto, garam, indocafe, rempah2
1st si mangsa makan xkata apa2
2nd time dye kn we olls sumer dah gelak sakan
sebab dia terkena!!!
wakenabeb taw...
2nd step : done
so, sesi potong kek...best taw...
malam tadi outing g kb mall
then si birthday girl belanje makan prosperity burger
sodap woooooooooooooo
sebab orang banje i..
len x blanje lagi ea...
jimat duit i..




Friday, January 14, 2011

::9 months::

alhamdulillah....
sudah genap 9 bulan..
bukan mengandung 9 bulan taw...
sebab i ni macam kira due date je...
tapi hari yang buat i ingat sampai bila2...
kisah aku dan seseorang yang i sayang...
seorang sahabat+seorang adik+keluarga+
mengenai kisah i and you...
wahaha



kenapa terasa hati dengan aku???

kenapa mulut i ni suka terlepas cakap?
kadang2 bukan i yang terlepas cakap...
tapi maksud apa yang i nak cakap tu tak sampai pada orang lain...

i tak maksud nak marah you pun...
i tak maksud you menyusahkan i pun...
i cakap lain, taip you paham mende lain...
sorry la...i mintak maaf kat you tau...
lebih senang i tak cakap pape kan...
nanti tak ada orang nak terasa dengan apa yang i kata...
tapi bila i tak nak cakap pulak
nanti u'olls kata i sombong, i tak pedulikan pasal you pulak...
apa patut i buat?
i mahu yang terbaik...
i tak mahu terbalik...
sebab i mahu you balik....hehehe
macam ayat kapel2 pulak..
bukan tau...ni i cakap sal adk i la...huhuhu
ok lah, cau cincau!!!

Thursday, January 13, 2011

Saya Pelajar IPG Kampus Kota Bharu

Assalamualaikum...

Di mana saya berpijak???
Di IPG Kampus Kota Bharu lah u'olls...
segmen yang menarik...
semua blogger yg berada di IPG seluruh Malaysia bolehlah menyertai segmen ni tau..
kalau nak tahu apa yang mereka mahu, jom Klik Di Sini untuk menyertai segmen ini

Inilah penghuni kelas I taw...

::PicTurE TAkEn By pHotogrAphEr::
::KeNAnGAN junglE trEkkIng di pUlaU pErhEntIan::
::pRojek UntUk mEngUtIp DaNa kElaS::
::JaMuAN raYA::

Kalau diikutkan semua sekali ada 20 orang
10 lelaki and 10 perempuan
tapi ada yang tak cukup...
so, we oll's dikenali sebagai PJ Elite
we oll's satu kelas yang pilih nama ini...
semua budak batch kitorang kenal lah kalau cakap pasal PJ Elite ni..hehe
Bila dikenali sebagai PJ Elite sudah tentu I nie student bagi major Pendidikan Jasmani
We oll's merupakan PISMP (Program Ijazah Sarjana Muda Perguruan) PJ/PK/PSK
PK stand for Pend. kesihatan and PSK stand for PEnd.Sivik & Kewarganegaraan
May b i akan jadi guru Pendidikan Jasmani dan Kesihatan...

kenangan manis dan pahit bila saya belajar menjadi guru???
kenangan manis yang tidak akan saya lupakan bila I dapat peluang untuk menyertai Pelayaran
 KLD Tunas Samudera Voyage 235...
Alhamdulillah kerana I dapat peluang sebegitu...
Then, bila majoring Pend. Jasmani a.k.a Physical education nie...
sudah tentu mengalami pelbagai pengalaman manis dan pahit dalam mengikuti Kursus Pend. Luar di Pulau Perhentian pada tahun lalu...
muka hitam+kena marah+abseiling+kayaking+night walk+camping+snorkeling
wah...sungguh menyeronokkan...
peluang keemasan...
pengalaman pahit yang tak dapat i lupakan bila berada di maktab biarlah menjadi satu pengalaman yang tidak perlu diimbau kerana ia akan tetap dalam ingatan sebagai satu peringatan....

i rasa, pada masa akan datang, sudah tentu i nak menaik taraf sukan di mata ibu bapa...
kepentingan pengajaran dan pembelajaran Pendidikan Jasmani dan Kesihatan ini kepada pelajar...
walau bagaimanapun, masih terdapat ibu bapa yang hanya mementingkan akademik anak2 mereka sahaja...
walhal, Pendidikan jasmani juga penting dalam kehidupan seharian kita...
tidak kita tua atau muda...insyaallah!!!



Wednesday, January 12, 2011

out of energy

aduh...
aku rasakan hari ni memang tak larat betul...
lesu rasa tubuh badan aku ni...
kepala aku dah mula memberat nie...
tapi...kerja masih mennati ni...
search for pantang larang orang melayu....
adat resam orang melayu...
kerja grouping nie...
may b malam ni xsempat nak buat...
so, sambung esok pagi sbb kls start lewat esok...
ok lah, juz a short essay...
gotta go..
really tired today...

Tuesday, January 11, 2011

::i'm thinking of you::

wow...such a big problem now...
why i'm thinking of u hah???
tetibe je ingatan ni nak ingatkan engkau pulak...
no need to know la readers k...
juz want to let a few word for mention what i'm feeling rite now...

story of the day:
situation 1: at the field before warming up

insan : I will give you only 3 hours to find a new bf ok!
me: wow, only 3 hours?
insan : of course, you have to declared in front of me.
me : where i need to find the new bf ha???

situation 2:at the class PKE

insan : you only have 11 minutes more
me : (I'm just laugh until stop)

so, no more bf ok rite now...focus on study 1st...
Jika ada jodoh tak akan ke mana...
dalam hati memang teringin...
dah setahun aku masih single nie..
tak jumpa pengganti lagi...
btw, papa pun bagi 5 tahun kat aku nak cari calon...
tunggu pas abis study dulu la yep...
Tapi, tak jumpa calon yang sesuai...
kalau dah ada, I will change my status ok!!!
hahahaha
'i need someone can take care of me, love me as i love my family'
p/s : sepatutnya statement tu dirahsiakan...




Monday, January 10, 2011

11.1.11

wah..macam tarikh keramat jer...
ada ke sape2 ambil tarikh ari nie nak nikah ek??
aku pun tak tahu...
so, ada apa2 yg menarik ke nak buat hari nie??
nothing lol...
hari nie kelas abis awal..
pagi tadi memang penat sebab kene buat fitness...
ambik subjek physical education nie memang xboleh nak lari dari fitness
tahu2 je aku memang tak cukup fitness jer...
lari 2.4 pun dah xlarat...
macam nak pengsan je rasanyer..
xsesuai nak jadik budak Pj nie...
penat+memudarat...
ops!!!terlebey sudah...
no lah...
jadi studeng PE nie kne lah kuat semangat dengan apa jua rintangan....
ceh...berkobar-kobar je nampak...

p/s:semoga hari ini membawa seribu satu keberkatan dan kepadamu Ya Allah, aku memohon agar mengampunkan segala dosa aku.amin



::kisah hari ini::

hadoiii...
hari ni tekak aku rasa sakit pulak...
suara pun dah rasa macam serak2 ni...

...dah makan ubat batuk belum?...
...saya tak makan ubat pun...
...so, bila nak baik macam ni cik nina?...
...bila saya dah tak batuk lah...
...ishk3x...

pergh...malam2 housemate bukak lagu jiwang lah pulak...
layannnnnnn.....

oyeh.......
jadi ke tidak budak2 nie nak turun KB diz week???
best nyer kalau boleh jumpe diorg nie..
rindu sangat2...
onnie, amer, ika n takim...
................................................................................................
pic kenangan dinner di restaurant terapung kat umbai, melaka
..................................................................................................

last jumpa amer, onnie n takim thn lps...
masa open house rumah lecturer...
hope, we olls boleh la berjumpa ek...
rindu bangat sih!!!
tapi.......
minggu ni pulak ada kuliah ganti...
kena replace kuliah for CNY lolll
nak jumpa diorang nih...

cakap pasal CNY nie...
betul ke cuti seminggu???
28/1-5/2
aku dah beli tiket nie...
nanti tak pasal2 buang duit je kalau tak jadi cuti...
dah la tiket pergi-balik dah beli ni...
malayang 50 henget nanti...

hurm....hari nie nak search pasal 'pembelajaran berasaskan komuniti'
aku search kat internet
tapi tak jumpa pun lagi
macam mana ni???
hafiz, hilmi...tak jumpalah tajuk ni...
apasal aku jerit kat blog nie??
budak dua orang tu tak dengar pun...
tak apa...
lain kali aku try search lagi...
mana tahu rezeki aku..hehe
oklah, gotta go...
baju dalam mesin basuh xbilas lagi...
terlupa pulak aku basuh baju tadi...
bila dah duduk depan lappy ni jadi macam ni lah...













Saturday, January 8, 2011

Saya Blogger Pahang

Hye u'olls, 2nd time i nak try join segmen2 macam nie...
rasa macam menarik jer...
saya bangga menjadi blogger dari Pahang nie...
mesti ramai blogger yang mahir2 kan...
i nie masih setahun jagung jer....
bukan macam blogger2 lain yg aktif untuk join segmen macam nie...
baru berkesempatan nak join...
nasib baik masih belum terlambat lagi....
now, i would like tp answer all the question....
jeng...jeng..jeng...
seperti yag tertera di atas tu...
saya berasal dari Pahang...
tengoklah "Saya Blogger Pahang"
hahaha...
saya usha2 blog lain...
terjumpa pulak satu blog yang buat segmen sahabat mengikut negeri
di BPM..
best betul kumpulkan orang2 kampung...

u'olls boleh panggil i nina for a short ok!!!
nama penuh yg mak bapak i beri pulak amanina izzati
i nie masih single...
sebab xjumpa2 lagi calon yg sesuai...
u'olls semua bolehlah ank contact i kat facebook, twitter, thumblr, formspring, ym, friendster, myspace, tagged, or skype...
i hanya guna satu email for all these aplication...
erna_piscesgirlz@yahoo.com
email tu bukan private...
sbb i pn ada email lagi satu...
search la guna email i kasi tu kalau nak eknal dgn i k...

sekarang family i baru jer berpindah di Jengka 3...
ada sape2 orang Jengka ke???
i xbersama family i pn mse diorg pindah...
diorg pndh 7 Januari 2011...
baru je lagi...
Jengka tu dalam daerah Maran...
apapun, i memang anak jati Pahang...
mama and papa i memang orang Lepeh...

Pahang???
banyak jugak tempat2 yang menarik...
kalau di Kuantan, bolehlah pergi town...
bayak jugak tempat nak tengok wayang...
bila i turun Kuantan, 
family i rajin pergi TC stand for Teluk Chempedak...
i selalu pergi Pantai Balok, Pantai Cherating pun best jugak..
seronok picnic dengan family...
i baru ingat, dulu jugak i picnic dekat Pantai Sepat...
jalan nak ke Pekan tue...
wah...banyak tak tempat nak enjoy???dekat Kuantan banyak jugak mall...
then, apa lagi yg best??
dekat Pahang nie jugak, ada hutan simpan...
Taman Negara di Kuala Tahan...
i pernah pergi masa i sekolah rendah jer...
dah lama i tak pergi sana...
pokok2 tinggi melangit...
by the way, i berasal dari Lepeh...
kalau orang ulu memang panggil Lepeh...
tapi sebenarnya Kuala Lipis....
Kuala Lipis???
banyak tinggalan sejarah yang ada di sana...
i dulu studet di SMKC...
Sekolah Menengah Kebangsaan Clifford....
Clifford ada 2, satu di Kuala Kangsar and satu lagi di Kuala Lipis ok!!!
di sekolah inilah terdapat tinggalan sejarahnya...
waluaupun Kuala Lipis hanya bandar mati...
semoga ia akan terus berkembang menjadi sebuah bandar yg pesat membangun pada masa akan datang...
ok u'olls, selamat berkenalan ye...
sayalah anak Pahang!!!


blOglist blOgger 2011


wah...1st time i join segmen mcm nie..
sebenarnye xbepara interested sgt la..
sbb kadang2 i nie mls nk update blog...
however...u'olls sumer boleh nak kenal2 dengan i..
u'olls sumer can call me...


        ஃ nInA is fOr shOrt . ♔♔♔♔

ஃ ADD me ., as easy as abc .

ஃ U aDD u kNow mE k ! thats fOr sure!

ஃ dilAhiRkan padA 4 Mac 1989

ஃ stuDenT aT iPgm KampUS koTA bARu As tRAninG tEacHEr

ஃ asAl kuAla lIpis PaHang

✈ singLe [ ✓ ] taken [ X ]

:) loVe My fAmilY membErs & bUdAk kEcIl ALso


inilah header blog nina...
simple jer..
nina malas nak buat header yg pelik2 sangat...
dari dulu lagi nina suka header nie...
nina namakan blog nina sempena nama nina jer...
nina suka cerita mengenai hidup nina jer...


hello blogger!!!