Friday, December 31, 2010

::unexpected thing when I'm celebrate coming new year::

It's happening now...
what I'm feeling right now?
useless...
nothing will change...
what are you thinking?
doing something like this???

when I think this year will be same like pass time...
thats change everything...
without.......
by the way, I wanna wish happy new year...
May be this year will be more wonderful year in my life...
If I have a lot's of mistake, hopefully you all will forgive me....
a new year will start with the forgiveness(what I'm doing right now)
May be I'm not a good friend like you want...
sorry for all mistaken that I have done to you friend...




Tuesday, December 28, 2010

::kemas barang::

Assalamualaikum. 
Hai semua!!! 
Hari ini usaha untuk packing barang masih lagi berterusan. 
Hari ni just kemaskan pakaian Adam, Ateh n Alia serta pakian yang tak mahu pakai lagi. 
Berlambak jugak pakaian lama. 
So, buang je la. 
Ada yang simpan nak bagi dekat orang jugak. 
Hadoi....Tinggal beberapa hari sahaja lagi ni..
Aku punya bilik tak payah nak cakap la. 
Dah tunggang terbalik. Kat sana ada kotak, sini ada kotak. 
Memang banyak..
sambil tu memang menyimpitkan pemandangan...
aku masih berfikir nie..
macam mana keadaan rumah baru nanti ye???
lebih besar ke? lebih kecik ke?
dengar kata duduk rumah A.M la...
dah la duduk atas bukit...
macam mana la keadaan nanti ye???

cerita pasal bukit...
teringat pulak masa mula2 aku bawak motor...
1st time bawak motor tu papa ngan mama tak ada dekat rumah...
papa, mama, ateh dan amir pergi bentong....
jeng..jeng..jeng..
apalagi...kunci motor papa tinggal..
aku ni dengan beraninya start la motor...
lalu belakang rumah jiran aku je..
sebab jalan sama rata...tak ada la takut..
masa balik tue...
tanpa berfikir lanjut...
aku bawak motor lalu kat depan rumah..
naik la bukit pakai gear 4...
berat siot...
xlepas nak naik..apa lagi...terjatuh la...
hahahhah...
ops>>>>tergelak pulak....
xpe..sebab gelakkan diri sendiri je...
masa papa balik dengan gembira aku cakap dekat papa yang aku pandai bawak motor...
start hari tu lah aku boleh bawak motor...
lalala...
masa standard 5 rasanye....
tu la kalau nak cerita pasal bukit nie...

dah habis cerita pasal bukit dan pindah-randah nie..
mcm orang nomad je...
now, aku nak continue dengan cerita lain pulak...
semalam aku telah melukakan hati adik aku...
kesian dia..
terasa dengan aku...
"akak mintak maaf sangat2 dengan adik, akak tahu akak buat silap.bak kata pepatah, terlajak perahu boleh diundur, terlajak kata buruk padahnya"
itu lah perumpamaan yang boleh aku andaikan mengenai cerita aku...
mana tidaknya...
disebabkan aku terlepas cakap something..
dia memang terasa betul dengan aku....
telah la lagi aku sbeagai akak dia sanggup kata macam tu...
memang salah aku pun...
sampai bila2 dia ingat aku yang aku kata pada dia...
kalau aku mintak maaf sekalipun dia kan ingat jugak...
dan sering mengungkit...
xmengapalah...aku redha je la...
tabahkan hati untuk laluinya...
amin...
aku dah buat adik aku menangis...
aku dah buat adik aku sedih...
memang tak patut aku sebagai akak buat mcam tu....


poiiiiiiiiiiiiiiii..kurang ajar punya cicik...berak atas lappy aku...
selingan kejap...
geram betul aku...
nasib baik bukan atas tangan aku je...

ok lah, chow dulu la...
bye!!!









Monday, December 27, 2010

apa nak bg tajuk???

Assalamualaikun semua!!!
gotcha!!! adoi...papa baru je dapat surat tukar....
surat tu berbunyi macam nie:
...........................................................................................
Saudara, 
PERTUKARAN KE KILANG SAWIT JENGKA 3
...........................................................................................

aiii....nampaknya beberapa minggu ni aku bertungkus-lumus membantu mama mengemas barang je...
tapi nak dijadikan cerita...
malam semalam membuatkan badan aku kesejukan....
menggigil, suhu badan meningkat, kepala aku pening...
ini yang membuatkan aku demam semalam...
alhamdulillah...
hari ini aku sihat..
cuma aku rasa pening dan sakit perut...
nampaknya aku engira detik nak balik KB je ni...
31/12/2010 aku dah nak balik KB...
tinggal 4 hari je lagi...
inilah kali terakhir aku duduk di Felda Neram nie..
tak ramai pun aku kenal orang kat sini...
sebab bila aku balik sini aku bukan ada kawan pun..
biasalah...
pindah sini bila umur dah besar..
sebab aku bukan selalu berada delat sinipun..
aku balik bila cuti sekolah sahaja...
bukan kerap sangat pun aku duduk sini...
kenal orang pun mak cik2 je..anak2 diorang pun xkenal sangat...
cuma adalah kalau aku kenal org2 yg datang bertandang kat rumah aku...
itu je la...
ni bila indah kat tempat baru pulak...
aku tak bersama-sama ngan family aku sekali...
ok la, nie je aku nak cerita....



Wednesday, December 22, 2010

hye guys :)

halo..halo..halo..
hye sumer...
alamak!!!!
sekarang nie aku dapat penyakit pemalas...
penyakit nie membuatkan aku malas nak update blog nie...
tengok la apa yang berlaku nie...
xde post baru kan..
hahaha...
tunggulah bila masa aku rasa rajin aku update la ek..
da..........


Thursday, December 16, 2010

~It's over~

what the meaning of this?
over for what?
over for loving each other....
over for take care each other...
nothing will change...
always...always and always...
care of you...
and
loving you...



::pergi tak kembali::

Setiap insan pasti merasa
Saat perpisahan terakhir
Dunia yang fana akan ditinggalkan
Hanya amalan yang dibawa

Terdengar sayup surah dibaca
Sayunya alunan suara
Cemas di dada...lemah tak bermaya
Terbuka hijab di depan mata

Selamat tinggal pada semua
Berpisahlah kita selamanya
Kita tak sama nasib di sana
Baikkah atau sebaliknya

Amalan dan takwa jadi bekalan
Sejahtera bahagia pulang...ke sana

Sekujur badan berselimut putih
Rebah bersemadi sendiri
Mengharap kasih anak dan isteri
Apa mungkin pahala dikirim

Terbaring sempit seluas pusara
Soal-bicara terus bermula
Sesal dan insaf tak berguna lagi
Hancurlah jasad dimamah bumi

Berpisah sudah segalanya
Yang tinggal hanyalah kenangan
Diiring doa dan air mata
Yang pergi takkan kembali lagi
by:RABBANI

inilah yg dikatakan hidup...ada yg datang...ada yg pergi...
dari situ kau datang...di situ juga kau akan kembali...

Wednesday, December 15, 2010

::kEndUri kAwEn::

lepas berhempas pulas untuk persiapan kahwin along,,,,
aku gerak ke jerantut...
iaitu rumah uncle aku iaitu MR.ADNAN DELY...
huhuorg jerantut pangil Haji Nan...
for what???
sebab kazen aku nak melangsungkan majlis perkahwinan pulak...
spe???
...Kasdiana dan Aireel...
so, aku perlu membanting tulang jugak la...
dari hari Selasa sehingga hari Sabtu...
aku menabur bakti untuk majlis perkahwinan kazen aku tue...
aku pun hanya membantu sedikit2 je...
xada la seteruk persiapan along aku tue..
sebab kebanyakannya aku yg buat semua...
kat Jerantut kazen aku ada la bantu...
masa di sana aku kenal la sorg budak poyo nie..
jgn mara ek Wanie...
Wanie nie adk kpd wali rupanye...
kuang3x...xtaw plak...sekali tgk mmg la ada gaya muka Si wali tue..
kuikuikui...
budak wanie nie dikenali sbg bibik...hahaha
sebab dye yg kutip sumer baju2 tuk dibasuh......
sian dye...
tapi yg best nyer..boleh la jumpe sedare mara aku yg lme xjumpe...
tu la...aku nie kadang2 kenal je sedara aku...
tp kadang2 aku xtahu nak panggil apa....
macam yg aku ckp kat Mak Ngah Ni...
bkn xknl, tp xtau nk pgl pe...hehe
yg penting enjoy jugak la...
dengan adanya anak sepupu aku...
amboi...budak2 nie..Mak Ngah diorang a.k.a kak ngah a.k.a aku kne buli je..
bkn buli per..kne tgkp gambar le...



ha...nk kenal pengantin x???
hasil snap oleh adk aku yg paling kecik...
sape lagi kalau bkn alia...
::nie la abg riel n kak de::

...selamaT penGAntin BAru bUAt KALian BerdUa...

Tuesday, December 7, 2010

-weEdinG alOnG-

alhamdulillah...weeding along berjalan dengan lancar...
by the way, next time baru aku ley update tentang perjalanan weeding along aku...
wait ek...
sekarang nie pn xada masa nak update..sementaa ada masa nie aku update la sikit...juz entry shj...

wow....after few days baru aku nak smbg entry yg xsudah2 nie...
punyer la nak citer along aku nyer weeding...
start cuti hujung thn mmg aku stay kat rumah grandma aku je...
sbb majlis kawen along aku nak buat kat situ...
preparation dha buat...
dr awal hingga akhir...
semua persiapan dilakukan olah MAMA, IBU, PAK TAM, PAK SU n others...
uish..ramai nyer yg menbantu...
nama aku xtermasuk pun..
of couse la nama aku mesti ada...
haaaaa...kad kawen along aku sekeping dah berharga 100 sen...
nampak je banyak..tapi 100 sen shj..
hahhaa..
kad warna putih..along aku xde la putih pn..gak nyer dye pilih sbb putih itu suci kot...
jeng..jeng..jeng...
ni kad dye...
::warna putih tue::
::walimatul urus::
kad kawen siap pada minggu akhir b4 weedind day....
then, majlis akad nikah diadakan di rumah grandma aku jugak..
di 204 felda sg.koyan 1...

::along dan kak long::

::ciuman ibu mertua a.k.a my mum::

keesokkan harinya majlis bersanding....
majlis bersanding ini diadakan kat rumah grandma aku jugak...
genap umur mama yg ke-46 pada 5/12/2010

::segak bergaya alongku::

::berarak bersama family ayah alongku::

::bersanding di pelamin anganan::

::tahniah along,semoga kekal ke anak cucu::
::selamat hari lahir & selamat pengantin baru::
kek ini adalah hasil buatan tangan ibu yg dibantu oleh aku sendiri....
hehehe...xpenah aku buat kek aising nie...
1st time...
catek lol...
ok la...ni jugak 1st time aku jadi pengapit...
ok lah...
bubye!!!
















Wednesday, December 1, 2010

-It's not over-

My tears run down like razorblades
And no, I'm not the one to blame
It's you ' or is it me? 
And all the words we never say
Come out and now we're all ashamed
And there's no sense in playing games
When you've done all you can do

But now it's over, it's over, why is it over?
We had the chance to make it
Now it's over, it's over, it can't be over
I wish that I could take it back
But it's over

I lose myself in all these fights
I lose my sense of wrong and right
I cry, I cry
It's shaking from the pain that's in my head
I just wanna crawl into my bed
And throw away the life I led
But I won't let it die, but I won't let it die

But now it's over, it's over, why is it over?
We had the chance to make it
Now it's over, it's over, it can't be over
I wish that I could take it back

I'm falling apart, I'm falling apart
Don't say this won't last forever
You're breaking my heart, you're breaking my heart
Don't tell me that we will never be together
We could be, over and over
We could be, forever

I'm falling apart, I'm falling apart
Don't say this won't last forever
You're breaking my heart, you're breaking my heart
Don't tell me that we will never be together
We could be, over and over
We could be, forever

It's not over, it's not over, it's never over
Unless you let it take you
It's not over, it's not over, it's not over
Unless you let it break you
It's not over

.......

Perkara yang buat aku sedih:

1)bila org yg aku syg berkasar dgn aku
2)bila org yg aku syg pergi dr hdp aku
3)bila org yg aku syg tidak pedulikan aku
4)bila org yg aku syg nak buang aku
5)bila org yg aku syg tidak percayakan aku
6)bila org yg aku syg ...............

p/s: nanti aku smbg tls....