Tuesday, November 30, 2010

ouchhhhhhhhhhh...

awwww......sakitnyer..
ary ni punyer la terer angkat barang punye pasal..
kaki aku dah termasuk kat para kat belakang umah atuk aku tadi..
sakit la jgak..
abes bengkak n lebam...
tadi mase mula2 kne tadi just bengkak sket je..
by the way....
aku terus je buat keje sampai siap...
then, aku rest kejap..
apa lagi..cari la ubat..
ada minyak gamat je..
anyway, aku sapu je la kat tempat bengkak tue..
dari pagi samapi malam nie...kaki aku dah lebam dah...
ada la sebesar penumpuk aku dah..
darah kat dalam dah pecah...
sakit jugak..
kalau duduk lame2 then nak bangun...
alamatnya terhincut2 la aku..
pape pun, doakan aku cepat ok la..
sbb nak buat byk kerja tuk along nyer weeding nie...
huhuhu...
tu je pun entry aku kali nie....bubye ^_^

Saturday, November 27, 2010

hate diz thing

hurm....
npe la ngan aku skrang nie too emosional lol...
abes sume nak kena mara...
cepat btol nak naik hangin...
tp aku memang benci...
xske ddk sini...
nak balik umah sndr lg bagus...
benci!!!!
aku lebih damai ddk umah sndr dr ddk sini...
entah la..
otak aku serabut ddk sini...
tp mama aku kata sabar je la...
yg sorg ni perangai mcm ni...
sorg lg mcm ni plak...
pening aku..serabut nak mampos...
kalau ikutkan ati aku nak blah je g mne2...
nak ringankan otak aku nie...
cepatlah masa berlalu...
lepas semua selesai mmg aku nak blah dr sini...
tak nak tngu lme2..
benci semuanya...
tu la yg wat otak aku serabut...
ckp dpn lain, blkg lain...b**** la...
aku xkire la sape korg pn..
ble aku dah benci...aku benci jgak...
tp memandangkan semua lbh tua dr aku...
aku senyap je...
tp xtahan jgak...mmg dsr mcm tu...
aku nak ckp byk2 x kang kena palk batang idung aku smla...
tp aku geram!!!!
geram nak mampos..

Friday, November 26, 2010

::menangis::


hikmahnya air mata itu...
kenapa perempuan mudah menangis?
menangis dan terus mennagis...
perempuan lebih banyak menangis daripada lelaki..
kelenjar air mata perempuan lebih banyak daripada lelaki...
justeru itu, perempuan lebih banyak menangis...
penah baca tak tentang "Miracle Of Eye"???

tears are perfect eyedrops
airmata juga dijadikan untuk melindungi mata dari kuman...
menangislah untuk mencuci mata kita....
bila kena marah, kita menangis...
bila sedih, kita menangis...
bila merajuk, kita menangis...
bila putus cinta, kita menangis...
bila rindu, kita menanagis...
bila bergaduh, kita menangis...
bila someone we love pergi dari hidup kita, kita menangis...
aku pun suka menangis...
dah tabiat perempuan suka menangis...
sebab hati aku tak kuat macam kerak nasi...
jadi, menangis adalah pengubat hati aku...



Monday, November 22, 2010

…CEBISAN HATI…


Beginilah hidup..
Ada suka…ada duka…
Ada ketikanya gembira…
Ada ketikanya sedih tidak terkata…

Sahabat…
Sukar mencari yang sejati…
Sukar mencari yang sehidup semati…
Sukar menjadi terbaik di hati…
Sukar penuhi apa yang diimpi…

Dulu kau hadir dalam setiap hidupku..
Sekarang kau menyisih dari hidupku…
Aku hanya mampu menangisi
Tidak mampu untuk mendekati
Aku hanya mampu melihat kau dari jauh..
Tapi tidak mampu memanggil berapa suku kata mengucap namamu…
Berat lidah untuk mengungkapkannya…..

Sekarang…
Aku merasakan kau lenyap…
Sudah tiada tali yang menyambungkan ikatan kita…
Bagaikan kian pupus dimamah usianya..
Walau masih sejengkal abad…
Ia seakan kian pudar…
Menghilangkan serinya..
Warnanya juga tiada sinar lagi..

Aku mengharap ia akan kembali bersinar..
Seperti dulu kala…
Saat kau dan aku….
Menyemai 1001 macam kegembiraan…
Kenangan kau dan aku…
Bersemadi dalam hatiku…

Tapi…
Aku hanya mampu mengharap…
Tiada jalan untuk mengubat luka…
Samada kau atau aku…
Seperti tandus mencari sirnanya….

created by: Erna Nina, 9.39p.m/22 Nov




Friday, November 19, 2010

...Please understand me...

I'm not good enough...
you sick because of me...
you fell nothing now...
I'm just want to tell you that I'm always remembering you..
without any text from me...
It's not I'm forget about you...
but, I don't have much time to take care about you...
please understand and forgive me...
I'm let you with your decision...
if you think that your decision will be your best way..
let it be..
but, something you have to know...
my 'chan' will always in my heart and my mind...

Sunday, November 14, 2010

::berakhirnya semester 4::

wah....wah....wah....
syiOk bEnor ek kWn2 akU sUme...
Dah abis exam tEPAT JAm 1100 TaDi..
bIla PenGawAs tU kTe Nak PungUt kerTAs..
Ada juGak La bErsoRak tAndA bErakhirnya Sem nIe....
AlHAmdulILLAh...
sO, tHn dPn, Thn barU, Sem baru, Azam baRu, BajU bArU...SemuAnya bArU...
nAnTikan YE..
tp KAn aRy nIe adA sAtu CitEr SedIh...
mY clasmAtE tErlibat dlm kEmAlAngAn Jln rAyA On d Way nAk Gi eXam..
pehA dyE pTH xsilAp AKu...
xSemPAt NAK menhabiskan lasT paper Ari Nie...
aku mendoAkan KaWan Aku tu Cepta SembUh...
cePAt semBuh yEp pOk dIn...
barang dah kemas+barang dah masuk dalam beg+baju dah basuh+tapak kaki tinggalkan ke x??
nanti aku pikirkan dlu...
......
......
.....
next section..
I nak storY sikit La.....
knpe la bila kte say sorry org tu nak maafkan kte ke x ye...
biasa la..kte ni mmg khilaf dlm khdpn..xperfect pn...
.......
.......
.......
y u didn't tell em anything...
ask me something...
text me also...
that's enough to say that you forgive me or not...
if u think nothing can change about our life...
the answer is what u think n hope...
::nothing will change if we dont want to change::


::LaSt PaPeR::

aSsaLamuAlAikum...
Tak Sabar rAsAnya nAk HabisKAn seM Nie...
AnYwAY, Sy masiH mErAsa malaS untuK StuDy laGi...
lAsT pApEr PadA 15 NovEmbEr2010 bErmAksUd bEraKhiRlAh sEm 4 nIe...
mEngIrA detik UntUk masUk ke Sem 5....
oPPSSSSSSSSS....xmahu CitEr pAsAl Sem 5 dLu...
Sy nAk cItEr sAl dEtiK2 aKhiR di sem 4 nie dulu...
sEbAbnyEr, EsoK dAh papEr aKhIr iAitU PSK3102
pEnDidIkAn sIvIk Dan KewArgAnEgArAAn...
esOk juGak aKu nAk balIk ke kAmpUng HalamAnkU...
"pApa, NanTikAAn kepulAnGan AnAkmU di SteSen kEretApi esOk PaGi.. oK!!!"
........
........
........
anYwAy, tHanKs tO cIk dIanA sBb bAgi AwaRd kAt Sy ari nEy...
nAk tGk x AwaRd pEr dYe nagi ka Sy???
tEngOk kAt bAwah nIe
:::besT eA dpT award...len x bLey la bg laGi K:::
ok lAh, guD lUck to all candIdAte IPg foR fiNal tomOrroW...






Friday, November 12, 2010

::weStERn fOOd::

aRy niE pLan NAK mkn PIza KAt Kb....
untUng AdA orAng NAK bLAnjE AKu....
only tWo oF us jEr..
MANe tidAknYer..
pEgI nAik mOtoR jer...Lallalal...
seTibANya Smpi KAt piZZA Hut...
tgK kAt dLm mCm xD oRg..
Then, oRg KAt KKAuntEr TAke AwaY tU tnyE....
"nAk mKn Sini or TAke AwaY???"
kAmI poWn Jwb LA "mKn KAT siNi jEr."
tHEN Dye pUn tErUS mENjawab
"SiLA NAIk ATas Ye!"
KAMi mEmBAlAs
"tEriMA kAsiH"
NAIk AtaS ruPA2nyer RAmaI orG rUPAnyer..
penuH jGAk lA...
XpE...
We ALl pIlIh SeaT KAT tEpi...
thEn, waIter mInTAK oRdEr..
teNGok punYer teNgor mEnu....
kAMi pilIh NAK MKn...
sEt 3 iAiTu set uTk 2 oRg Mkn+seAfOod lAngsaNA+doUblE deLiGh eskrem
tOtAL aMoUt foR 2 pErsOn onlY RM40+++++
::piZZa HAwAiiiiiiiiiiii::

::sEafOod LAngSana yG xbpE seDap sbb AKu cPt muAk::

::eskRem doUblE delIgHt yg HABis Smpi menjILAt JAri::

::Air gAs yG xbpE eloK toK kEsiHAtan, tp jADi feBrEt AKu::

....thEn, we All tErUSKAN bErJALan2 meNcARi SeleNDAng....
....pas Tu g MaSuk PT dpT PLAk aku BelIKAn Adiah ToK AloNg AkU...
....sempENA AdiAH beSdAy+AdiAH kAweN dYe....
2 in 1
"DR.CARDIN"
then, mAsUk pArksOn, G Jln2 KAT PAsAr...g IstAnvUl...the stoRe...
Pas tU BaliK LA....
ok lAh..cukUp SeTAkat inI sAhAJA..
PAPe pown, enjOy!!!!



Thursday, November 11, 2010

::release tension without study::

....aKtiVitI relEasE tEnsIoN AkU bErmUla di MaLam JuMAat...
jEng..jEnG..jenG...
tIme FoR mEniKMatI jUaDah apA ek?
....let'S guEst somEthIng guys....
.....
.....
.....
aPa kebEnDa nie???
lEt me inTroDucE ABoUt cHim cHuM...
phOto 1:
....inIlah KeJAdaH yG AKu, aIn hUsnIamEeRa OmAraLi hAiQal and nOra sArAyENA...
bApe henGet AbEs mLm nie???
5 oRAng Mkn jUz RM75(chIm chUm)+RM 12(aiR siRaP)+RM15(aIr sUnqUiCk)
byK ABes nIe....lalalla...yG pEntIng, enJoy ea kwn2 dpt Mkn banyAk2...
phoTo 2 : cUBA tEKA, APa Yg mENJAdI tOpIk pErbUalan Nie..NAmpak bErsunGguH2 bEtUl...
phOto 3: Nie pULak???SaMpaikan si ZUl NAk SUAp sAtu PingGAn kAT cIk mEErA ker???
phOto 4: kENApa NAMpak bErcaHaya di bElakANg AKu NIE???sBb lmpU+muKA dlM cHYA kEimANAN x???
phOtO 5 : cIk AIn HUsnI nIe bErGAmbar macAm NAK sEpiTkan cHop sTiK tU kAT mKe Dye jEr...hehe
........
........
........
....inILah seKAdar mAkAn mALam Yg bErBAloI2...





Wednesday, November 10, 2010

::ilmu di dada::

en3 yg ntah pape jer...
sbb aku dah bosan ank study nie..
mana lah daya penumpuan aku nie???
hari ni aku baca xmsk2 dlm kepala otak aku...
asyik kat page sme je berulang kali...
geram gak!!!
kalau mcm ni ble la nak abis...
esok petang dah nak msk dewan exam...
konsep pn xdpt nak kuasai lagi...
wahai ilmu....cepatlah masuk ke dalam otak aku nie..
esok boleh aku nak jawab apper PKE3103 plak...
huhuhu

Monday, November 8, 2010

::pedagogy PJ::

what is pedagogy PJ?
ni la subjek PJM 3110 aku...
hari ni aku selesai menjawab paper subjek ini...
subjek major aku bagi semester 4 nie...
nak menikmati suasana time aku nak study pedagogy PJ nie x???
hahaha..




dah la seperti biasa byk kne cr nota sndiri..
nseb bek la jumpe nota kat scribd...
kalau x...susah la aku nak stduy..
bace soalan spot je la...
JSU yg aku dpt kan..

pjm 3110
IPTB- PENANG

struktur

1. pertumbuhan dan perkembangan jeris
2.konsep kesepaduan,gabungjalin,integrasi PJ
3.pentaksiran amali ( UKJK )
4.teknik,kaedah,strategi

esei

1. kriteria pemilihan PJ
2. hubungkait FPK dan PJ
3.RPH

DR IPTAR. SARAWAK
struktur
1. kepentingan PJ
2. huraian & tapsiran sukatan pelajaran PJ KBSR
3. strategi, teknik & kaedah p&p PJ
4. pentaksiran PJ ( amali )

esei
1. konsep, teori & falsafah pemb.kurikulum
2. kriteria pemilihan aktiviti pend.jasmani
3. persediaan pengajaran & pembelajaran PJ (RPH la agaknya)

Objektif
-Kurikulum PJ (dulu dan sekarang)
- Sejarah perkembangan PJ
- Konsep dan kepentingan PJ
- Perkaitan FPK dan PJ
- Konsep kesepaduan, pengabungjalinan dlm PJ (contoh)
- Tunjang PJ : kemahiran, kesukanan, kecergasan
- Kriteria pemilihan PJ : infrastruktur& tenaga pengajar, perkembangan murid,
peralatan dan kemudahan , persekitaran budaya
dan tempat, keselamatan
- Perbezaan rncgn mingguan, tahunan dan RPH
- Persediaan mengajar
- Strategi, kaedah dan teknik pengajaran : MOLSTEN
- Mikroteaching
- Penetapan objektif dalam RPH : psikomotor, afektif, kognitif
- Ansur maju

Struktur & Esei:
- Perkembangan emosi, sosial &intelek : berinteraksi, pupuk sifat kerjasama,
boleh menyatakan idea
menyelesaikan masalah,
sumbangan idea dll

- 3 ciri2 perkembangan dan pertumbuhan fizikal kanak2
• Tahap keupayaan
• Rancang akt yg sesuai ikt perkembangan pelajar

- Kesepaduan, penggabungjalinan, integrasi : konsep
- Bateri ujian : cara menilai ujian
- Kegunaan, kebaikan kontruktivisme (penggunaan kontruktivisme dlm PJ)
- Rancang RPH
- Pertumbuhan & perkembangan (maksud istilah, perbezaan, ciri-ciri, kepentingan, kaitan dalam p&p)
- Penyerapan, kesepaduan, penggabungjalinan,dll (pengetahuan umum)
- Kriteria pemilihan aktiviti PJ ( tenaga pengajar, infrastruktur, dll)
- Spesifikasi ujian (SEGAK, UKJK,..)
- RPH (esei)- Objektif, matlamat, kepentingan PJ

betapa byk nyer kena bace kan...
walaupun sibok nk StUdy nie...haaaaaaaaaa..jeng..jeng..jeng..

::kekunci laptop ni sbb aku bls2 komen kan..nak taip word::

:: muka buka xpenah dilupakan taw ::

pape pown...wish me luck k...
semoga kptsn aku ok+cemerlang+baik=lulus

Saturday, November 6, 2010

::holiDay::

salam dihulur sbg pembuka bicara....
barulah nampak penuh sopan...
betul x???hehehe
apa ek nak story nie...
ok fine...
aku nak story psl exam...
last tuesday aku dah abeskan satu paper...
paper EDU3105...apa tu?
tu lah paper Teknologi dlm P&P...
segala beban final sem ni mmg kat subjek wajib ni la..
walau pape pown..segala yg aku blaja, study ad yg msk n ada yg xmsk..
tawakal je la utk jwb paper tersebut...
alhamdulillah, semua berjalan lancar shj...
tp kan, b4 pape hal..aku nak story sikit psl sorg mmbr aku ni..
apa yg blaku?
tngu lah..ni la nak jwb nie..
mse hari b4 exam ni kan..kete viva JLQ member aku ni tempuh lori askar plak dah...
nasib baik xada perkara yg buruk berlaku..
biasalah nama pn besi...kalau terima hentakan yg kuat bengkok la jugak..
apa ek?kete tu la..aku ni lau ngarut bkn nk notice paperpown..
tu la..JLQ tu..kat dpn abis remuk...enjin dye dah naik...
so, mse exam aku jd driver diorg...
walupun lesen aku bru setahun jagung....
pemandu xbertauliah la..
kemudian, pd hari khamis bersamaan 4 November 2010...
time 4 outing la plak..
mne ye aku pegi?
1st time nak drive kete msk bandar nie..
bandar kb>kb mall>billion>pantai sabak>home>dinner>kubang kerian>home
have fun rite???
of course la..............
pergi kb nak cari manik tok letak kat baju...pesanan mama tue..hihi
pas tu nak g kb mall..ingt nak g main bowling...tp full plak dah..
so dicide next place, kat billion...
g sne, elok2 je ada line kosong...
sempat main 2 game...
then, g pantai sabak...sje nak hirup udara segar kat tepi pantai...







by d way...sy nk wish besday kat along sy..
slamt hari lahir along..4 November 1986.....
sekarang genap bpe thn ek?
2010-1986=24 thn.....hhahahha