Friday, October 29, 2010

why???

stay away from u???
no, I don't think so........
I can't do that...

sedihnyer bila kata2 tu yg keluar...
bila seseorang suruh kte menjauh dari hidupnya...
org yg kte syg...
org yg sentiasa kat sisi kte...
betapa penting nyer org tue dlm hdp kte....
kalau dah berkata demikian...
aty kte nie bleh jgk terluka...
kdg2 kte ni khilaf dlm semua perkara...
adkah kesalahan yg kecil nie membuatkan kte xdpt dimaafkan lagi???
berdosakah kte???
bersalahkah kte nie???

quotes from gcherry's sista :
 'JGN KECEWAKN ORG YG KITE SYG', BT SUSAH NK LAKSANAKAN OKKKK!
yes..I do my best...

sorry for hurt you my dear...









Thursday, October 28, 2010

pagi yang hening

di pagi yang hening ni...
aku try la nak stdy...
file aku dah bukak..tp bce d same word, same page n same quotes...
mcm ne nie?

mlm td nyer la..bajet nak stay up...
tp ble dah tdoe, aku tdoe trus...
hahaha...
stay up aku dah ilang dlm mimpi je la...
bgn pg telah dikejutkan oleh sms budak kecik...
thanks la sbb msj tu mengejutkan sy bgn tdoe..hahaha
asl nak tdow balik...
tp xjd sbb housmate ak tetibe bgn mengejut n aku pn  jd terkejut..
smgt nak smbg tdoe terbantot...
so, aku decide trus g mndi la..
then bsuh bju2 yg berada dlm baldi tuh...

ni dgn berbekalkan sesesegelas air milo ala2 nk brekfas la..
smbl berfacebuk...nota aku xbace2 lg..
coundown xm tngl bpe ary je lg..
pat la stdy nina..
t xtaw nak jwb pe nanti..
go..go..nina!!!

Monday, October 25, 2010

IPG CHAT ROOM: PERKENALKAN DIRI ANDA

IPG CHAT ROOM: PERKENALKAN DIRI ANDA: "Assalamualaikum...kepada semua pengunjung laman ini Sila kenalkan....... Nama : Maktab : semester : Major : supaya mudah kita nak tukar2 n..."

cik nina oh cik nina!!! sedarlah kamu!!!

....wahai amanina izzati binti sabri....
...exam dah dekat...
bila lah kamu mahu study?
MyEm0.Com
exam penghujung semester sedang menghampiri kamu ni...
sedarlah sikit...
nak jawab paper EDU3105 a.k.a Teknologi Dalam Pendidikan susah ni beb...
macam mane nak jawab exam kalau satu page masih tidak bersentuh lagi ni cik nina oiiiiiiiii
tu baru paper EDU...susah macam pe dah...
then, nak jawab paper major lagi..
PJM3110 Kurikulum Pedagogi Pendidikan Jasmani...
microteaching dah lepas...jawab paper exam masih tersangkut ni..
bukan tersangkut atas pokok..
tersangkut sbb belum masa nak jawab exam tersebut..
MyEm0.Com
sudah bersediakah aku nak membuat rph mse exam nanti???
nak sedia mcm ne?ak xreti sgt nie buat rph..
ne tmbh pengetahuan nak buat rph..kne kuasai strategi nie..

pas tu???
hahahah...paper elektif 1 aku...apa ek?
PKE plak...PEdagogi Pendidikan kesihattan plak...
Encik mi xnk bg spot...
marilah kte membaca semua chapter k...
bagaikan kite sumer student bijak..
pura2 bijak or bistari k...
wahahahaha...

lastly, paper elektif 2 aku...
PSK3102>pendidikan sivik dan kewarganegaraan..
fuyoooo...bersivikkah aku wahai kalian semua???
sivik la sgt kan..

ketika ni dpt satu msj dr abg aku 
"abg nk mendaki sok kul 7.30 pagi, tlg doakan abg slmt smpi ke puncak kinabalu..insyaallah'
ok fine, sy mendoakan abg selamat smpi ek puncak...

alamak, dah salah msk line plak..
kite kembali pd citer asal..
nak jawab sivik mcm ne nie?
tp xpe...mujur2, encik Razak mendoakan kejayaan kami d sini ketika menjawab exam..
kerana beliau berada di kota suci menunaikan haji...







:::sorry:::

if i hurt you,
please forgive me...
i don't know how much that i hurt you...
but, my heart feel empty right now...
why...why..and why???
fill in the blank....

::saya mahu berceloteh lagi::

hari ni mErUPakAN hAri IsnIn bErsAmaaN 25 oktober 2010...
hArI nIe Ada kelas PKE lar...
So, tOday nE jd stUdent lOl...
mEmbEr2 Aku Yg 2 gRup fOr mastEri N kontEkstUal nak mEngAjar...
mIcroTeaChiNg la katAkAn...
so, what i'm hV to dO???
jaDik bUdAk kEciK sat...
memang mcm bUdAk kEcIk la..
budak darjah 4...
MyEm0.Com
1stly, kItorG sumer bLajar tentAng kSlmtn dI JAlan raYer...
xpe, xjmpe AntOO rAyEr...
sBb bKn musiM rayEr...
sO, jUz jmpe simbOl2 kat jalAn RayEr jer...
wAkahkah....
lawa yG xbpe nK lAwak...
mengenal papan2 tAnDe KAt JAlAn RAye...
ADa pLAk LA bUdaK slOw lEaRnEr dlm kELas td...
bRu bEst nK bErlakOn jAdi StudEnt nIe...
MyEm0.Com
pas tU, MatapElaJarAn yg kedua Plak IAlah mEnGeNai pRodUk maKAnan....
yG niE belAJar jUgak mEnGeNAi jeNamA MakaNAn, 
tanda HalaL kaT mAKAnan, rAMuan, Traikh lupuT n sEBagAinya...
so, pIliHlah mAkaNAn yg Ada tanDa halal k utk umAt iSLam tu..


Saturday, October 23, 2010

::bila hati::

MyEm0.Com
hari ni, aku nak merepek sket....sebab dah bosan agaknyer...entry yg ntah pape jek....
korang lau bace nie, jgn amik aty ea...sekadar mengenai hati aku je...
yg keras batu...yg keras mcm keluli...
keras mcm lidi...
hahahah...


hati aku...
memang mudah tersentuh...
memang mudah terhiris...
walau dijentik sedikit
ianya terus terluka..
begitulah hati aku...

lau la korang sume nak tahu....aku ni memang jenis cepat terase...
MyEm0.Com
hahaha...dulu2, family aku pngl aku pisang menyit...ishk...
ntah betuk ke idak aku eja nie...
hantam sajalah labu...

tapi kalu bercinta punyalah control..
no la mudah terase nie..
aku bukanlah seorang yg suka nak amik tahu psl org...
prinsip aku tuh...ye ke prinsip?
aku sendiri tak tahu ianya prinsip atau perangai aku sebenarnya....
walaupun kawan baik aku sekalipun..
lau engkau terasa ke...
apa ke..
aku xreti nak pujuk...
aku xreti bermain kata..
aku suka membangga diri ke?
entah la..
org yg nilai diri aku macam ne...
bila aku xske...mmg ak xske..
tp aku bley lg layan je..
dalam hati tuhan saje yg tahu....

aku nie mudah jugak nak meyampah kat org...
bila org tu ske mcm nak membangga diri...
suka nak macam2 la..
tu la aku...
tak suka pada perkara2 yg mengada2 nie...
dah la..
aku malas dah nak emrepek..
tunggu la lau aku rajin nak merepek lagi...


MyEm0.Com




Wednesday, October 20, 2010

sepi menghantui

tatkala org lain sibuk bercinta..
aku terdampar tanpa kata....
tatkala org lain bermadu asmara...
aku terkesima tanpa bicara...

tatkala org lain seronok berkasih...
tidakkah aku berpeluang begitu???
berkasih, dikasihi, bercinta serta dicintai 

dulu cinta itu membahagiakan aku...
kini aku hanya sendirian...
mengira waktu, detik, saat dan ketika...
bila ia dapat disambung kembali...

cinta sesuatu yang indah..
bila hati mula membenci...
tiada apa dapat diungkap lagi...

::tEatEr muzIkal fAntAsi::

wAh..sUdah SelesaI tEatEr muzIkAl FanTASi 
sEmpeNA MalAm aPresIAsi mUziKAl seMestEr 4...
AlHAMduliLaH kerAnA semuanyA berjAlAN dEnGAn LANcAR...
mengIsAhKAn mEngEnAi sI AyUni yg bEraDa dI alaM FantasInyA bErsAma...
sI JEmBAlAnG, pAri2 yG cAntIk, aBAnG pari2, setAn bEsAr, pAk MAmAt...
thanks to all fren dats give suport to achieve diz teater...
costume2 yg dibuat hanya memerlukan sedikit kos sahaja...
bkn kedekut...
penjimatan telah dijalankan...
::bunga a.k.a penari::
::si bunga teruna::
::abang pari2::
::abang pari2 dan jembalang::
::ibu n abang pari2::
::ayuni n jembalang::
::pelakon muzikal fantasi::











Saturday, October 16, 2010

::+_15 oKtoBer 2o!o_+::

oYeH.....
MyEm0.Com
dAh GeNap 6 bUlaN Woooo....
6 mOntH witH u N ME onlY...trAdemarK for us..
MyEm0.Com
alHAMdulIlLAh sYukuR Kpd ALLAH...
sEmoGa IANYA teRus kEKAl....
Icon.MyEm0.Com
bY dWay, Pd TarIkH inI...
sayA n d gEnG incluDe AdK n huSbAnd n dAughTer KAk noMi joIn uS 4 d pIcnIc...
tIme tO eNjOy...
MyEm0.Com
hEpY gilEr LA...DAh lme xmAin AiR...
bKn mEn Air dLm biliK AiR Wooo...
MAin AIr KAT Lata nIe LA...
cEriTe Sal lata nIe KAn....
LatA mANe yek kItorG g???
KitOrG g LAta tembaKAh LA...KAt BesUt je pun...
So, only 2 bUAh Kete Je G...
Nak dRivE SNdr JAuh2 xbeRaNi jugak...
laGi pown bRu je dpt lEsen kEte...
baRu SemiNggu yg lePaS aku Dpt lesEn nYeR....
so, Naik ngaN KAK nOmi jE LA...
hEr hUsbAnd yG bWk keter....So, Leh rehAt2 je ddk kaT blKG...
Tp KAN..,aDa perKAra Yg buatkAn AKu JAdi terkEjUt MaSa 'ODW' tu...
nAk Tahu APa?
Icon.MyEm0.Com
nYArIs2 nK accIdeNt jgAk lA...NSeb Bek sebuT abANg kak nOmi pasAn timE 2...
 kEtEr DAh MASUk LinE oRg...
SyukUr KpD AlLAH KerAna KAMi seLAMat...
AroUnD 1030 kItoRg sMpi SNe...
1stly, mKn DulU sBb LpAr sgR DAh..
mKn La MEe goRenG dLu...
MyEm0.Com
thEn, APA lg, msk air la bErAmAi-RAMaI.....
ApAbiLa Dah seroNok Main AIr, 
meStI lAH PuLAk tErAsa LapAr...
bIlE dah rase LApAR, 
kItoRg NAik tOk MAkan AYAM bakar PLAk....
kitorG siAp MAin pErtAndinGan rEnang aCarA rAMPAiAN lAGi...
hAhAHA...mEMANg seNGAL LA
tPAi mEmNAg bEst....
lMer xbEreNANg....
tHEN, MAsA unTuK bersIAP seDIA UntUk pULANg....




sOlat zOhor di MAsjId berdeKAtAN...
tHen menerUSKAN peRJAlAnAn PuLANg.....
MyEm0.Com
tIbA dI RuMah aRoUnd 1730.....
cRediT to one, umie, bie, k. nOmI, dah, atin, ADk n abg izami....
next time lau ada chance lg leh g enjoy again...
bye oll....
see u next time...
 




Tuesday, October 12, 2010

::+_hujung minggu aku_+::

alamak....dah beberapa minggu ak x update blog nie...
ada sawang ke x ye?
entah la...
pada minggu yg lalu memang memenatkan...
si kecik yg demam dan memerlukan penjagaan....hahaha
MyEm0.Com
kesian adk...demam dah baik,tp still cough n flu lg...
by d way....si kecik kne tngl...sbb akak dye ni kne p main handball...
survive sndr la ddk umah...xd org teman...
weekend dia ddk kat sini bley la goin out tgether wif my fren from PJ Elite...
nak bercerita pasal main handball plak...
team aku ni nak dijadikan cerita...selain aku n atin, xd sorg pown yg reti main...
tp wat ever, mmg grup yg happening la..
mane tidaknyer....
MyEm0.Com
ada la bdk wawa yg paling kecik dlm grup ktorg ni takut nak smbt bola...
sakit perut ak nak gelakkan dia...
tp, ada plak la mek na ni...rupanye takut jgak dgn bola..
harap bdn je beso...bkn nk kte gemuk la..
krenyer bdn dye xd la kecik mcm wawa tuh..
takut dgn bola jgak...
MyEm0.Com
masa dye smbt bola tu, mcm bola nak terkam dye je..
terus dia bg kat sape2 ntah...
punye la takut dgn bola....hahahahhahahah
walaupun diorg ni xpenah main, tp alhamdulillah la sebab main dgn penuh semangat
sempat jugak masuk suku akhir dan penentuan tmpt ketiga n keempat....